0.7 C
Loznica
03:30 | 24.03.2019
Naslovna Vesti Poljoprivreda

Poljoprivreda

poljoprivreda, loznica, poljoprovreda u loznica, loznička poljoprivreda, poljoprivrednici loznica

O ratarskim radovima u martu U TOKU PRIPREME PRED SETVU KUKURUZA

O ratarskim radovima u martu: U TOKU PRIPREME PRED SETVU KUKURUZA

Mart je mesec kada se radovi u poljoprivredi intenziviraju. U punom jeku je prihrana strnih žita, lucerke i ostalog krmnog bilja, a počinju i pripreme za najvažniji prolećni posao – setvu kukuruza.
BOŠKO FILIPOVIĆ, proizvođač jabuka: PROIZVODNJA JABUKA SE ISPLATI!

BOŠKO FILIPOVIĆ, proizvođač jabuka: PROIZVODNJA JABUKA SE ISPLATI!

U očekivanju da će živeti od voćarstva, Boško Filipović je započeo proizvodnju jabuka pre pet godina. Danas je to jedan od retkih savremenih zasada u našem kraju, gde se proizvode plodovi vrhunskog kvaliteta, koji se izvoze u Rusiju.
Ishrana pšenice AZOT NAJZNAČAJNIJI FAKOR PRINOSA

Ishrana pšenice: AZOT NAJZNAČAJNIJI FAKTOR PRINOSA

Da bi se ostvario dobar kvalitet, visok i stabilan prinos pšenice, prvu prihranu obaviti već u kasnu zimu ili rano proleće, a drugu u fazi intenzivnog porasta stabla. Potrebe za azotom najlakše i najpreciznije odrediti agrohemijskom analizom zemljišta.
Živko Stefanović

OBNOVA registracije poljoprivrednih gazdinstava samo zbog PROMENE PODATAKA

Poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano gazdinstvo nisu u obavezi da u zakonskom roku od 1. marta do 31. aprila izvrše obnovu registracije. Uslov je da na gazdinstvu nije bilo promena.
O zaštiti gajenih kultura OBAVEZNO PRSKANJE PRED POČETAK VEGETACIJE

O zaštiti gajenih kultura: OBAVEZNO PRSKANJE PRED POČETAK VEGETACIJE

Nakon rezidbe voća obavezno sprovesti zaštitu od prezimelih štetočina. Prskanje treba obaviti neposredno pred početak vegetacije kada su temperature iznad pet stepeni.
U Srbiji nije registrovana afrička kuga svinja ZABRANJEN UVOZ IZ ZARAŽENIH PODRUČJA

U Srbiji nije registrovana afrička kuga svinja: ZABRANJEN UVOZ IZ ZARAŽENIH PODRUČJA

Naredba o preduzimanju mera radi sprečavanja unošenja i širenja, suzbijanja i iskorenjavanja afričke kuge svinja u Republici Srbiji doneta 1. februara. Zabranjen uvoz živih domaćih i divljih svinja, mesa, proizvoda od mesa, kože, kao i sporednih proizvoda životinjskog porekla.
Zimska škola lozničkog Poljosaveta

Zimska škola lozničkog Poljosaveta

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Poljosavet“ i ovog februara u našem gradu organizovala niz stručnih predavanja namenjenih poljoprivrednim proizvođačima koji žele da unaprede svoju proizvodnju. Najveća pažnja usmerena na predstavljanje mera koje je Ministarstvo poljoprivrede ove godine propisalo.
O radovima u voćnjacima ZIMSKA REZIDBA OSNOV DOBRE RODNOSTI

O radovima u voćnjacima: ZIMSKA REZIDBA OSNOV DOBRE RODNOSTI

Zimska rezidba voća može se obavljati od opadanja lišća, pa sve do početka vegetacije, čime se kontroliše rodnost biljaka i sprečava alternativno rađanje. Rezidba obavezna mera, bilo da se bavite intenzivnom proizvodnjom ili imate par voćaka na okućnici.
o-stanju-ozimog-hlebnog-zita-u-podrinju-slede-povoljni-uslovi-za-rast

O stanju ozimog hlebnog žita u Podrinju: SLEDE POVOLJNI USLOVI ZA RAST

Pšenica trenutno ima pet listova na najvećem delu zasejanih površina i ušla je u fazu bokorenja. Vremenske prilike sa najavljenim snegom i kišom omogućiće žitima neophodnu vlagu za dalji rast.
O državnim podsticajima za stočarstvo

O državnim podsticajima za stočarstvo: VIŠE NOVCA ZA TOV JUNADI

Umesto lanjskih 10 hiljada za tovnu junad, stočari će ove godine dobiti 15 hiljada po grlu, a uzgajivači krava dojilja će umesto prošlogodišnjih 20 hiljada, u 2019. godini imati pravo na 30 hiljada dinara po grlu. Za jarad i jagnjad podsticaji su ostali isti kao prethodne godine.

Pratite nas

13,823FansLike
1,701FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
clear sky
2.8 ° C
3 °
2.8 °
93 %
0.5kmh
0 %
Ned
18 °
Pon
18 °
Uto
7 °
Sre
8 °
Čet
3 °