14.1 C
Loznica
07:03 | 27.05.2019
Naslovna Vesti Poljoprivreda

Poljoprivreda

poljoprivreda, loznica, poljoprovreda u loznica, loznička poljoprivreda, poljoprivrednici loznica

POLJOPRIVREDA: O tehnološkim novinama u stočarstvu

Dosadašnji rad na selekciji u našoj zemlji nije ostvario željene rezultate i zato se javila potreba za promenom. Kvalitetan genetski materijal preduslov je za efikasnu proizvodnju mleka, a genomskom selekcijom veoma brzo dolazimo do željenih rezultata.
PODSTICAJI U PČELARSKOJ PROIZVODNJI: Kako do subvencija po košnici?

PODSTICAJI U PČELARSKOJ PROIZVODNJI: Kako do subvencija po košnici?

Ovogodišnji podsticaji za pčelare iznose 720 dinara po košnici, a za organsko pčelarenje 1000 dinara. Obrazac zahteva se podnosi Upravi za agrarna plaćanja u periodu od 15. aprila do 31. maja.
Prolećni radovi na njivama: ZAVRŠENA SETVA STOČNOG GRAŠKA

Prolećni radovi na njivama: ZAVRŠENA SETVA STOČNOG GRAŠKA

Zbog velikog sadržaja proteina i mogućnosti da ga stoka jede termički neobrađenog, jari stočni grašak sve više ulazi u setvenu strukturu lozničkog kraja. Lepo vreme sa dosta sunca omogućilo da se setva obavi kvalitetnije.
O ratarskim radovima u martu U TOKU PRIPREME PRED SETVU KUKURUZA

O ratarskim radovima u martu: U TOKU PRIPREME PRED SETVU KUKURUZA

Mart je mesec kada se radovi u poljoprivredi intenziviraju. U punom jeku je prihrana strnih žita, lucerke i ostalog krmnog bilja, a počinju i pripreme za najvažniji prolećni posao – setvu kukuruza.
BOŠKO FILIPOVIĆ, proizvođač jabuka: PROIZVODNJA JABUKA SE ISPLATI!

BOŠKO FILIPOVIĆ, proizvođač jabuka: PROIZVODNJA JABUKA SE ISPLATI!

U očekivanju da će živeti od voćarstva, Boško Filipović je započeo proizvodnju jabuka pre pet godina. Danas je to jedan od retkih savremenih zasada u našem kraju, gde se proizvode plodovi vrhunskog kvaliteta, koji se izvoze u Rusiju.
Ishrana pšenice AZOT NAJZNAČAJNIJI FAKOR PRINOSA

Ishrana pšenice: AZOT NAJZNAČAJNIJI FAKTOR PRINOSA

Da bi se ostvario dobar kvalitet, visok i stabilan prinos pšenice, prvu prihranu obaviti već u kasnu zimu ili rano proleće, a drugu u fazi intenzivnog porasta stabla. Potrebe za azotom najlakše i najpreciznije odrediti agrohemijskom analizom zemljišta.
Živko Stefanović

OBNOVA registracije poljoprivrednih gazdinstava samo zbog PROMENE PODATAKA

Poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano gazdinstvo nisu u obavezi da u zakonskom roku od 1. marta do 31. aprila izvrše obnovu registracije. Uslov je da na gazdinstvu nije bilo promena.
O zaštiti gajenih kultura OBAVEZNO PRSKANJE PRED POČETAK VEGETACIJE

O zaštiti gajenih kultura: OBAVEZNO PRSKANJE PRED POČETAK VEGETACIJE

Nakon rezidbe voća obavezno sprovesti zaštitu od prezimelih štetočina. Prskanje treba obaviti neposredno pred početak vegetacije kada su temperature iznad pet stepeni.
U Srbiji nije registrovana afrička kuga svinja ZABRANJEN UVOZ IZ ZARAŽENIH PODRUČJA

U Srbiji nije registrovana afrička kuga svinja: ZABRANJEN UVOZ IZ ZARAŽENIH PODRUČJA

Naredba o preduzimanju mera radi sprečavanja unošenja i širenja, suzbijanja i iskorenjavanja afričke kuge svinja u Republici Srbiji doneta 1. februara. Zabranjen uvoz živih domaćih i divljih svinja, mesa, proizvoda od mesa, kože, kao i sporednih proizvoda životinjskog porekla.
Zimska škola lozničkog Poljosaveta

Zimska škola lozničkog Poljosaveta

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Poljosavet“ i ovog februara u našem gradu organizovala niz stručnih predavanja namenjenih poljoprivrednim proizvođačima koji žele da unaprede svoju proizvodnju. Najveća pažnja usmerena na predstavljanje mera koje je Ministarstvo poljoprivrede ove godine propisalo.

Pratite nas

13,840FansLike
1,711FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
mist
15 ° C
15 °
15 °
93 %
1kmh
75 %
Pon
18 °
Uto
22 °
Sre
23 °
Čet
17 °
Pet
14 °