8.6 C
Loznica
04:15 | 19.03.2024
Naslovna Vesti Poljoprivreda

Poljoprivreda

poljoprivreda, loznica, poljoprovreda u loznica, loznička poljoprivreda, poljoprivrednici loznica

POLJOPRIVREDA: O tehnološkim novinama u stočarstvu

Dosadašnji rad na selekciji u našoj zemlji nije ostvario željene rezultate i zato se javila potreba za promenom. Kvalitetan genetski materijal preduslov je za efikasnu proizvodnju mleka, a genomskom selekcijom veoma brzo dolazimo do željenih rezultata.
PODSTICAJI U PČELARSKOJ PROIZVODNJI: Kako do subvencija po košnici?

PODSTICAJI U PČELARSKOJ PROIZVODNJI: Kako do subvencija po košnici?

Ovogodišnji podsticaji za pčelare iznose 720 dinara po košnici, a za organsko pčelarenje 1000 dinara. Obrazac zahteva se podnosi Upravi za agrarna plaćanja u periodu od 15. aprila do 31. maja.
Prolećni radovi na njivama: ZAVRŠENA SETVA STOČNOG GRAŠKA

Prolećni radovi na njivama: ZAVRŠENA SETVA STOČNOG GRAŠKA

Zbog velikog sadržaja proteina i mogućnosti da ga stoka jede termički neobrađenog, jari stočni grašak sve više ulazi u setvenu strukturu lozničkog kraja. Lepo vreme sa dosta sunca omogućilo da se setva obavi kvalitetnije.
O ratarskim radovima u martu U TOKU PRIPREME PRED SETVU KUKURUZA

O ratarskim radovima u martu: U TOKU PRIPREME PRED SETVU KUKURUZA

Mart je mesec kada se radovi u poljoprivredi intenziviraju. U punom jeku je prihrana strnih žita, lucerke i ostalog krmnog bilja, a počinju i pripreme za najvažniji prolećni posao – setvu kukuruza.
BOŠKO FILIPOVIĆ, proizvođač jabuka: PROIZVODNJA JABUKA SE ISPLATI!

BOŠKO FILIPOVIĆ, proizvođač jabuka: PROIZVODNJA JABUKA SE ISPLATI!

U očekivanju da će živeti od voćarstva, Boško Filipović je započeo proizvodnju jabuka pre pet godina. Danas je to jedan od retkih savremenih zasada u našem kraju, gde se proizvode plodovi vrhunskog kvaliteta, koji se izvoze u Rusiju.
Ishrana pšenice AZOT NAJZNAČAJNIJI FAKOR PRINOSA

Ishrana pšenice: AZOT NAJZNAČAJNIJI FAKTOR PRINOSA

Da bi se ostvario dobar kvalitet, visok i stabilan prinos pšenice, prvu prihranu obaviti već u kasnu zimu ili rano proleće, a drugu u fazi intenzivnog porasta stabla. Potrebe za azotom najlakše i najpreciznije odrediti agrohemijskom analizom zemljišta.
Živko Stefanović

OBNOVA registracije poljoprivrednih gazdinstava samo zbog PROMENE PODATAKA

Poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano gazdinstvo nisu u obavezi da u zakonskom roku od 1. marta do 31. aprila izvrše obnovu registracije. Uslov je da na gazdinstvu nije bilo promena.
O zaštiti gajenih kultura OBAVEZNO PRSKANJE PRED POČETAK VEGETACIJE

O zaštiti gajenih kultura: OBAVEZNO PRSKANJE PRED POČETAK VEGETACIJE

Nakon rezidbe voća obavezno sprovesti zaštitu od prezimelih štetočina. Prskanje treba obaviti neposredno pred početak vegetacije kada su temperature iznad pet stepeni.
U Srbiji nije registrovana afrička kuga svinja ZABRANJEN UVOZ IZ ZARAŽENIH PODRUČJA

U Srbiji nije registrovana afrička kuga svinja: ZABRANJEN UVOZ IZ ZARAŽENIH PODRUČJA

Naredba o preduzimanju mera radi sprečavanja unošenja i širenja, suzbijanja i iskorenjavanja afričke kuge svinja u Republici Srbiji doneta 1. februara. Zabranjen uvoz živih domaćih i divljih svinja, mesa, proizvoda od mesa, kože, kao i sporednih proizvoda životinjskog porekla.
Zimska škola lozničkog Poljosaveta

Zimska škola lozničkog Poljosaveta

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Poljosavet“ i ovog februara u našem gradu organizovala niz stručnih predavanja namenjenih poljoprivrednim proizvođačima koji žele da unaprede svoju proizvodnju. Najveća pažnja usmerena na predstavljanje mera koje je Ministarstvo poljoprivrede ove godine propisalo.

Vremenska prognoza:

Loznica
overcast clouds
8.6 ° C
8.7 °
8 °
73 %
0.9kmh
100 %
Uto
10 °
Sre
13 °
Čet
17 °
Pet
13 °
Sub
14 °