0.7 C
Loznica
03:31 | 24.03.2019
Naslovna Vesti Društvo

Društvo

Društvo, stanovništvo, loznica, društvo loznica, dešavanja vezana za stanovništvo loznice, lozničko društvo

Donacija EU mobilnom timu za pomoć Romima

Donacija EU mobilnom timu za pomoć Romima

Evropska unija lozničkom mobilnom timu darivala automobil i laptop računar kako bi bio opremljen da ispuni svoj zadatak. Lokalni akcioni plan za Rome poseban akcenat stavlja na obrazovanje.
Prva zgrada predviđena za smeštaj izbeglica spremna za useljenje

Prva zgrada predviđena za smeštaj izbeglica spremna za useljenje

Svaka zgrade imaće po 30 stambenih jedinica. Do kraja ove godine biće izgrađena još dva objekta u Železničkoj ulici, a na isteku sledeće i četvrti na Lagatoru.
Tokom marta besplatni preventivni pregledi sluha

Tokom marta besplatni preventivni pregledi sluha

Najveći broj stanja bio hroničnog karaktera, a deo pregledanih građana dobio preporuku za slušna pomagala. Prepoznatljivi i predvidivi neki od faktora rizika koji bi mogli da dovedu i do trajnog oštećenja sluha.
LD Medika Loznica

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „LD Medika“: SVE SE OBAVLJA KVALITETNO I BRZO

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „LD Medika“ od početka godine u Loznici obavlja prethodne, periodične i sistematske preglede radnika, izdaje neophodna lekarska uverenja i pruža svim građanima konsultantske usluge brojnih lekara specijalista.
Uručeni pokloni deci na KOSOVU I METOHIJI

Uručeni pokloni deci na KOSOVU I METOHIJI

U ime lokalne samouprave odbornik Skupštine Grada Loznice Marko Jovanović je na godišnjicu martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji (KiM), uručio prigodne poklone deci...
Milan Radnić direktor ViK Loznica

Zamena vodomera starijih od 5 godina

Od oko 33.000 vodomera na teritoriji grada Loznice, preostalo je da se zameni između sedam i osam hiljada i taj posao trebalo bi da bude okončan do sredine iduće godine. Pored zakonske obaveze, cilj zamene vodomera je preciznost i tačnost instrumenata za merenje potrošnje vode.
OBRAZOVANJE U VRHU PRIORITETA GRADA

LOZNICA: Obrazovanje prioritet Grada

Planirano da za rekonstrukciju školskih objekata ove godine iz gradskog budžeta bude izdvojeno oko 25 miliona dinara, dok će Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima radove finansirati sa 62 miliona dinara. Grad svake godine izdvaja i 14,7 miliona dinara za stipendiranje naših najboljih učenika i studenata.
U toku besplatna pripremna nastava za osmake PREDAVANJA PRILAGOĐENA OBAVEZAMA UČENIKA

U toku besplatna pripremna nastava za osmake: PREDAVANJA PRILAGOĐENA OBAVEZAMA UČENIKA

Formirano ukupno šest grupa polaznika na pripremnoj nastavi, a u svakoj ima do 30 učenika. Koncept predavanja i njihova dinamika osmišljeni tako da odgovaraju prijavljenim đacima za sva tri meseca koliko će se predavanja realizovati.
LOZNICA: NSZ opredelila 4.5 milijarde dianra za programe zapošljavanja

LOZNICA: NSZ opredelila 4.5 milijarde dianra za programe zapošljavanja

Loznička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje raspisala javne pozive za ukupno 10 programa, a novinu predstavljaju programi pripravnika za mlade sa visokim i za mlade sa srednjim obrazovanjem. Ovogodišnje mere i programi aktivne politike zapošljavanja predstavljeni u prostorijama ovdašnje Kancelarije za mlade.
Pojava i lečenje malignih bolesti PREVENCIJA IZUZETNO VAŽNA

Pojava i lečenje malignih bolesti: PREVENCIJA IZUZETNO VAŽNA

U Loznici je tokom 2018. evidentirano ukupno 479 novoobolelih osoba sa karcinomom, što je u odnosu na godinu ranije povećanje za 87 obolelih.

Pratite nas

13,823FansLike
1,701FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
clear sky
2.8 ° C
3 °
2.8 °
93 %
0.5kmh
0 %
Ned
18 °
Pon
18 °
Uto
7 °
Sre
8 °
Čet
3 °