1 C
Loznica
16:34 | 21.01.2019
Naslovna Vesti Društvo

Društvo

Društvo, stanovništvo, loznica, društvo loznica, dešavanja vezana za stanovništvo loznice, lozničko društvo

Miloš Petrović sveštenik Loznica

JUBILEJ SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: 8 vekova autokefalnosti i čuvanja nacionalne svesti

U periodu srpske istorije kada nije postojala nijedna odrednica države, niti bilo kakva državna institucija, crkva je svojim duhovnim, kulturnim i nacionalnim delovanjem okupljala narod i negovala njegovu svest o državnosti. Prema rečima sveštenika lozničke crkve Miloša Petrovića, ona će i ubuduće težiti da neguje duhovnost i da bude društveni faktor koji će delovati na očuvanje nacionalnih vrednosti.
OŠ Kadinjača Loznica

Obavezno licenciranje direktora obrazovno-vaspitnih ustanova: LICENCA – POTVRDA STRUČNOSTI KANDIDATA

Pravo na polaganje ispita za dobijanje licence za direktora obrazovno-vaspitne ustanove ima kandidat koji je prošao predviđene obuke, sproveo istraživanje i formirao portfolio. Direktorka Osnovne škole „Kadinjača“ iz Loznice Nada Ostojić među pet direktora koji su polaganjem ispita postali prvi licencirani direktori u Srbiji.
Jubilej lovačkog udruženja "Gučevo"

Jubilej lovačkog udruženja „Gučevo“

Lovačko udruženje 120 godina od osnivanja dočekalo kao uspešna organizacija koja gazduje stabilnim fondovima divljači. Stanišne karakteristike lovišta „Jadar“ prikladne za gajene vrste divljači: srnu, divlju svinju, zeca i fazana.
Obrazovno kulturni centar Tršić

O radu u prvoj godini postojanja i budućim aktivnostima Obrazovno-kulturnog centra „Vuk Karadžić“ u...

Najznačajnije aktivnosti u Obrazovno-kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u prošloj godini bile letnje radionice, kampovi, terenska praksa i naučni skupovi posvećeni mladim srednjoškolcima i studentima. Brojni državni zvaničnici posetili ovu ustanovu i prepoznali njenu misiju, kao i posvećenost i želju zaposlenih da u Vukovom rodnom mestu stvore ustanovu za ponos sadašnjih i budućih naraštaja.
Loznički obućar Miloš Ignjatović ovih dana ima pune ruke posla

Loznički obućar Miloš Ignjatović ovih dana ima pune ruke posla

Šuplja obuća može se nositi i kada je suvo vreme, ali kada dođu dani kao sada pa ulice budu pune ugaženog snega i vode onda su noge neizbežno mokre.
Ministar Trivan i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sa saradnicima u poseti FAK-u

Trajno se izmešta opasan otpad iz FAK-a

Počelo uklanjanje 100 tona cijanidne soli koje će biti završeno u nerednih nekoliko dana. Trajno eliminisanje višegodišnje ekološke pretnje realizovano zahvaljujući angažovanju i naporima Vlade Srbije i resornog ministarstva.
ZDRAVSTVO: Neophodno razvijati svest građana o značaju doniranja organa

ZDRAVSTVO: Neophodno razvijati svest građana o značaju doniranja organa

Neophodno razvijati svest o značaju doniranja organa. Izuzetno dragoceno eliminisanje predrasuda i jačanje svesti o transplantaciji kao optimalnom vidu lečenja za neke pacijente.
U Loznici predstavljen program EU "ERAZMUS PLUS"

U Loznici predstavljen program EU „ERAZMUS PLUS“

Učesnici „Erazmus plus“ programa iz Srbije mogu da budu nosioci projekata, a partneri da budu iz drugih zemalja. Program omogućava učesnicima učenje i usavršavanje putem međusobnih poseta ili omladinskih razmena.
Danica Đurić

Iz rada Zimske službe KJP „Naš dom“: NAJPROMETNIJE POVRŠINE PRIORITETI

Zadaci Zimske službe – uklanjanje snega i leda sa trotoara, trgova, pešačkih i parkovskih staza, prelaza, mostova preko Štire i vođenje brige o slivnicima. Nabavljene dovoljne količine materijala za održavanje javnih površina u zimskom periodu.
LOZNICA: Predškolska ustanova „Bambi“ obeležila 52. godinu postojanja

LOZNICA: Predškolska ustanova „Bambi“ obeležila 52. godinu postojanja

Kada je 1966. godine u našem gradu izgrađeno prvo obdanište, pružalo je boravak za četrdesetoro dece i u njemu je bilo zaposleno 12 radnika. U 2019. godini završetkom nadogradnje na prvom objektu proširiće se smeštajni kapaciteti za 120 mesta.

Pratite nas

13,791FansLike
1,648FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
light snow
1 ° C
1 °
1 °
89 %
3.1kmh
90 %
Pon
0 °
Uto
-0 °
Sre
6 °
Čet
-1 °
Pet
-1 °