21.9 C
Loznica
05:49 | 26.07.2021
Naslovna Zanimljivosti

Zanimljivosti

zanimljivosti, loznica, lozničke zanimljivosti, zanimljivi događaji iz loznice, zanimljiva dešavanja u loznici, loznica za pamćenje

Genije iz Loznice primljen na TRI PRESTIŽNA SVETSKA UNIVERZITETA

Genije iz Loznice primljen na TRI PRESTIŽNA SVETSKA UNIVERZITETA

Dimitrije Pavlov (18) iz Loznice sa lakoćom rešava neke od najtežih zadataka iz fizike ili matematike, kao što je Šredingerova jednačina. Međutim, sada se suočio sa jednim od najtežih zadataka u životu, koji univerzitet da upiše pošto je primljen na Harvard, Kembridž i Prinston!
Zbog Loznice ostavile Sankt Peterburg

Zbog Loznice ostavile Sankt Peterburg

Loznica je u poslednjih nekoliko godina postala mesto u koje se doseljava sve više Rusa. U tom gradu, ali i selima u okruženju trenutno živi oko tridesetak ruskih porodica. Čime se oni bave i zašto su baš našu zemlju i taj grad izabrali za svoj novi dom?
NOVA ZBIRKA AFORIZAMA NENADA ĆORILIĆA: Kritički i humoristički osvrt na društvo

NOVA ZBIRKA AFORIZAMA NENADA ĆORILIĆA: Kritički i humoristički osvrt na društvo

Zbirka aforizama „Mene ste našli“ obuhvata pogled na stvarnost i na svakodnevna dešavanja u raznim društvenim sferama. Ćorilićev savet za mlade aforističare je da dosta čitaju i izoštravaju kritički stav prema stvarnosti kako bi svoje misli mogli da oblikuju na pravi način.
PROLEĆE PRE PRAVOG PROLEĆA: 8. Mart - Pogledi i mišljenja

PROLEĆE PRE PRAVOG PROLEĆA: 8. Mart – Pogledi i mišljenja

Svaka istinska savremena borba za ženska prava mora ići iznad politike, imati svojstvo univerzalnosti i obuhvatati sve kategorije i uloge žena.
Tatyana Ribakova

Ruska novinarka Tatjana Ribakova piše novu knjigu o Srbiji: NAŠA JELA SERVIRAĆE RUSIMA

Nakon rasprodatog tiraža knjige „Moja prelepa Srbija“, Tatjana Ribakova započela rad na novoj knjizi, svojevrsnom vodiču kroz srpsku kuhinju pod naslovom „Moja ukusna Srbija“. Veliko interesovanje Rusa za Srbiju, o kojoj malo znaju, kao i za nacionalnu srpsku kuhinju u kojoj Rusi obožavaju roštilj, a Ruskinje srpske slatkiše.
Nikola Rašević

Lozničanin Nikola Rašević radom i trudom stigao do CERN-a

Najmlađi član Departmana za elektronske sisteme Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) je Nikola Rašević iz Loznice, student četvrte godine novosadskog Fakulteta tehničkih nauka (FTN).
Crkva pokrova presvete Bogorodice Loznica

LOZNICA: Iranac Muhamed Bardahari prešao u PRAVOSLAVLJE

Iranac Muhamed Bardahari (45) stigao je u maju prošle godine sa suprugom u izbegličkoj koloni u Srbiju i posle samo sedam meseci odlučio je da promeni ime i veru i postane pravi Srbin!
Dragoslav Polić

OZBILJNA PRETNJA RIBLJEM FONDU: Ponovna najezda kormorana na Drini

Organizacija sportskih ribolovaca „Drina“ namerava da se obrati nadležnom ministarstvu za pomoć u rešavanju problema koji izazivaju kormorani. Grabljivice bez prirodnog neprijatelja desetkuju riblji fond i vegetaciju.
Emil Bujila

Lozničanin piše sa obe ruke istovremeno, a to isto može i njegova žena!

Emil Bujila iz Loznice od rođenja je levoruk, ali je iz čiste radoznalosti naučio da piše i desnicom pa može istovremeno, sa obe ruke, da piše istovetan tekst, ili brojeve.
Moja lepa Srbija Tatiana Rybakova

Srbija ruskim očima i pred ruskim predsednikom

Prilikom nedavnog susreta u Moskvi predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na poklon knjigu "Moja lepa Srbija", čije su autorke dve Ruskinje. Jedna od njih Tatjana Ribakova već četiri godine živi u selu Runjani kod Loznice.

Vremenska prognoza:

Loznica
broken clouds
21.9 ° C
21.9 °
21.9 °
64 %
2.5kmh
73 %
Pon
37 °
Uto
39 °
Sre
41 °
Čet
37 °
Pet
41 °