0.7 C
Loznica
03:31 | 24.03.2019
Naslovna Zanimljivosti

Zanimljivosti

zanimljivosti, loznica, lozničke zanimljivosti, zanimljivi događaji iz loznice, zanimljiva dešavanja u loznici, loznica za pamćenje

PROLEĆE PRE PRAVOG PROLEĆA: 8. Mart - Pogledi i mišljenja

PROLEĆE PRE PRAVOG PROLEĆA: 8. Mart – Pogledi i mišljenja

Svaka istinska savremena borba za ženska prava mora ići iznad politike, imati svojstvo univerzalnosti i obuhvatati sve kategorije i uloge žena.
Tatyana Ribakova

Ruska novinarka Tatjana Ribakova piše novu knjigu o Srbiji: NAŠA JELA SERVIRAĆE RUSIMA

Nakon rasprodatog tiraža knjige „Moja prelepa Srbija“, Tatjana Ribakova započela rad na novoj knjizi, svojevrsnom vodiču kroz srpsku kuhinju pod naslovom „Moja ukusna Srbija“. Veliko interesovanje Rusa za Srbiju, o kojoj malo znaju, kao i za nacionalnu srpsku kuhinju u kojoj Rusi obožavaju roštilj, a Ruskinje srpske slatkiše.
Nikola Rašević

Lozničanin Nikola Rašević radom i trudom stigao do CERN-a

Najmlađi član Departmana za elektronske sisteme Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) je Nikola Rašević iz Loznice, student četvrte godine novosadskog Fakulteta tehničkih nauka (FTN).
Crkva pokrova presvete Bogorodice Loznica

LOZNICA: Iranac Muhamed Bardahari prešao u PRAVOSLAVLJE

Iranac Muhamed Bardahari (45) stigao je u maju prošle godine sa suprugom u izbegličkoj koloni u Srbiju i posle samo sedam meseci odlučio je da promeni ime i veru i postane pravi Srbin!
Dragoslav Polić

OZBILJNA PRETNJA RIBLJEM FONDU: Ponovna najezda kormorana na Drini

Organizacija sportskih ribolovaca „Drina“ namerava da se obrati nadležnom ministarstvu za pomoć u rešavanju problema koji izazivaju kormorani. Grabljivice bez prirodnog neprijatelja desetkuju riblji fond i vegetaciju.
Emil Bujila

Lozničanin piše sa obe ruke istovremeno, a to isto može i njegova žena!

Emil Bujila iz Loznice od rođenja je levoruk, ali je iz čiste radoznalosti naučio da piše i desnicom pa može istovremeno, sa obe ruke, da piše istovetan tekst, ili brojeve.
Moja lepa Srbija Tatiana Rybakova

Srbija ruskim očima i pred ruskim predsednikom

Prilikom nedavnog susreta u Moskvi predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na poklon knjigu "Moja lepa Srbija", čije su autorke dve Ruskinje. Jedna od njih Tatjana Ribakova već četiri godine živi u selu Runjani kod Loznice.
Holanđanin ulepšava Loznicu

Holanđanin ulepšava Loznicu

Nekoga kada dođe u Vukov zavičaj oduševi lepota prirode, Drina, Tršić, Gučevo, Banja Koviljača, a holandskom likovnom umetniku, grafiteru i muralisti Frisu Hilhorstu (36) osim toga mnogo se dopadaju i loznički zidovi.
LIKOVNO STVARALAŠTVO: NOVI SVETOVI IZ BOJA U SPREJU

LIKOVNO STVARALAŠTVO: NOVI SVETOVI IZ BOJA U SPREJU

Pravni tehničar Branko Biberčić (23) iz Loznice nekoliko poslednjih godina bavi se neobičnom vrstom umetnosti na našim prostorima. Za desetak minuta pomoću spreja i papira pravi slike koje mame veliko interesovanje posmatrača.
SA IZLOŽBE KUĆNIH LJUBIMACA: Najlepši mačak Micko

SA IZLOŽBE KUĆNIH LJUBIMACA: Najlepši mačak Micko

Pobednički tron sa Mickom podelili psi Lusi i Maza. Loznica centar Srbije u pogledu odgovornog vlasništva kućnih ljubimaca.

Pratite nas

13,823FansLike
1,701FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
clear sky
2.8 ° C
3 °
2.8 °
93 %
0.5kmh
0 %
Ned
18 °
Pon
18 °
Uto
7 °
Sre
8 °
Čet
3 °