1 C
Loznica
16:34 | 21.01.2019
Naslovna Zanimljivosti

Zanimljivosti

zanimljivosti, loznica, lozničke zanimljivosti, zanimljivi događaji iz loznice, zanimljiva dešavanja u loznici, loznica za pamćenje

Dragoslav Polić

OZBILJNA PRETNJA RIBLJEM FONDU: Ponovna najezda kormorana na Drini

Organizacija sportskih ribolovaca „Drina“ namerava da se obrati nadležnom ministarstvu za pomoć u rešavanju problema koji izazivaju kormorani. Grabljivice bez prirodnog neprijatelja desetkuju riblji fond i vegetaciju.
Emil Bujila

Lozničanin piše sa obe ruke istovremeno, a to isto može i njegova žena!

Emil Bujila iz Loznice od rođenja je levoruk, ali je iz čiste radoznalosti naučio da piše i desnicom pa može istovremeno, sa obe ruke, da piše istovetan tekst, ili brojeve.
Moja lepa Srbija Tatiana Rybakova

Srbija ruskim očima i pred ruskim predsednikom

Prilikom nedavnog susreta u Moskvi predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na poklon knjigu "Moja lepa Srbija", čije su autorke dve Ruskinje. Jedna od njih Tatjana Ribakova već četiri godine živi u selu Runjani kod Loznice.
Holanđanin ulepšava Loznicu

Holanđanin ulepšava Loznicu

Nekoga kada dođe u Vukov zavičaj oduševi lepota prirode, Drina, Tršić, Gučevo, Banja Koviljača, a holandskom likovnom umetniku, grafiteru i muralisti Frisu Hilhorstu (36) osim toga mnogo se dopadaju i loznički zidovi.
LIKOVNO STVARALAŠTVO: NOVI SVETOVI IZ BOJA U SPREJU

LIKOVNO STVARALAŠTVO: NOVI SVETOVI IZ BOJA U SPREJU

Pravni tehničar Branko Biberčić (23) iz Loznice nekoliko poslednjih godina bavi se neobičnom vrstom umetnosti na našim prostorima. Za desetak minuta pomoću spreja i papira pravi slike koje mame veliko interesovanje posmatrača.
SA IZLOŽBE KUĆNIH LJUBIMACA: Najlepši mačak Micko

SA IZLOŽBE KUĆNIH LJUBIMACA: Najlepši mačak Micko

Pobednički tron sa Mickom podelili psi Lusi i Maza. Loznica centar Srbije u pogledu odgovornog vlasništva kućnih ljubimaca.
Obalu Drine zamenio okeanom

Obalu Drine zamenio okeanom

Pokušao je Aleksandar Tursunović iz Loznice da nađe zaposlenje u Vukovom kraju, bavio se telefonima, kompjuterima, otvarao privatan biznis, borio se, ali nije išlo. Onda je čuo za posao na kruzerima i rešio da se javi. Ispostavilo se da je učinio pravi potez. Zaposlio se na kruzeru i jednim udarcem ispunio sebi dve želje: da radi i da istovremeno putuje svetom, o čemu je maštao od detinjstva.
NTC program Loznica

DECA: Kako da pamet lepo raste

NTC radionice deo programa „NTC sistem učenja“ usmerenog na edukaciju roditelјa, vaspitača i učitelјa koji usvojeno znanje i veštine mogu da primene u svakodnevnom radu sa decom. Na radionicama učestvovali loznički mališani uzrasta od četiri do dvanaest godina i njihovi roditelјi.
zivot-ruse-osvojila-srbija

ŽIVOT: Ruse osvojila Srbija

Zajednička odluka Tatjane, Vasilija, Olge i Aide Ribakov iz Moskve bila je da svoj novi dom potraže u zapadnoj Srbiji. Nakon što su pogledali više od dvadeset kuća u nekoliko gradova Srbije odlučili su da se presele u selo Runjani nadomak Loznice.
jadranska-lesnica

Kako je Lešnica postala „Jadranska“?

Ime sela u okolini Loznice već godinama je predmet rasprave. Zašto se mesto zove Jadranska, a ne Jadarska Lešnica, kada nije na Jadranu, već u Jadru?

Pratite nas

13,791FansLike
1,648FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
light snow
1 ° C
1 °
1 °
89 %
3.1kmh
90 %
Pon
0 °
Uto
-0 °
Sre
6 °
Čet
-1 °
Pet
-1 °