0.7 C
Loznica
03:50 | 24.03.2019
Naslovna Vesti Aktuelno

Aktuelno

Aktuelno, lozničke aktuelnosti, aktuelne vesti loznica, loznica aktuelno, loznica u fokusu

Milovan Kovačević

Predsednik Opštine Ljubovija Milovan Kovačević sagovornik „Lozničkog nedeljnika“: NAPREDAK UZ POMOĆ DRŽAVE

U Ljuboviji će u ovoj i idućoj godini akcenat biti na poboljšanju putne infrastrukture. Prilikom nedavne posete potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović toj opštini dogovorena realizacija četiri značajna projekta.
Privode se kraju radovi na rekonstrukciji "Bambija"

Privode se kraju radovi na rekonstrukciji „Bambija“

Sa završetkom rekonstrukcije i nadgradnje biće uvećan kapacitet objekta za dodatnih od 130 do 140 mesta, tako da će „Bambi“ moći da primi od 430 do 450 mališana. Očekuje se da će za nekoliko nedelja biti završeni preostali radovi kada bi trebalo da počne i montiranje opreme.
loznica-smanjen-broj-obolelih-od-virusa-gripa

LOZNICA: Smanjen broj obolelih od virusa gripa

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu koji sprovodi nadzor i na teritoriji Loznice, posle porasta broja obolelih od gripa i oboljenja sličnih gripu do polovine februara, usledilo je smanjenje broja obolelih. Ukupan broj obolelih se od sredine februara smanjio sa 973 na 729.
Radenko Petrović, načelnik policijske stanice Mali Zvornik

Novi načelnici policijskih stanica u Loznici i Malom Zvorniku

Srđan Brkić, višegodišnji komandir Stanice saobraćajne policije u Loznici, novi je načelnik Policijske stanice u Loznici
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović

Prijem za lozničke privrednike kod Gradonačelnika

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović bio domaćin prijema za lozničke privrednike i preduzetnike, kao i direktore javnih preduzeća i ustanova. Čelni čovek grada ocenio da je održan pozitivan trend kada je privredna aktivnost u pitanju i da sa dolaskom novih investitora u naš grad Loznica ima mogućnost da doživi novu reindustrijalizaciju.
NAŠ SAGOVORNIK: Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine

NAŠ SAGOVORNIK: Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine

U nekadašnjoj lozničkoj Fabrici autotraktorskih kočnica (FAK) problem prisustva opasnih materija rešen transportovanjem oko 100 tona cijanidne soli van granica zemlje, dok je sa prostora „Viskoze“ otpremljeno ukupno 1,2 tone opasnog otpada, što prema rečima ministra Gorana Trivana, predstavlja početak i manji deo problema.
LOZNICA: Pregled događaja koji su obeležili 2018. godinu

LOZNICA: Pregled događaja koji su obeležili 2018. godinu

Nakon više od decenije, u septembru ove godine ponovo uspostavljen redovan putnički železnički saobraćaj na relaciji Šabac–Loznica–Brasina. Naš grad posle decenije od sticanja samoupravnog statusa dobio nove gradske simbole, a dolazak novih investitora koji je započet u ovoj godini daće Loznici jaku ekonomsku i privrednu osnovu za unapređenje celokupnog društvenog života u narednom periodu.
POGLEDI I MIŠLJENJA: Novogodišnja čestitka

POGLEDI I MIŠLJENJA: Novogodišnja čestitka

Svaka godina ima bar 365 lica. Sigurno je da nije baš svako osmehnuto, mnoga su kisela, razroka, turobna, namrštena i bleda. Zato često od naredne, nove godine očekujemo više uspeha i manje razočaranja, ali smo u tim željama uglavnom skoncentrisani na ono što nemamo
Ruski ambasador Aleksandar Čepurin posetio Loznicu

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin posetio Loznicu

Ruski ambasador Čepurin ocenio kako je Loznica na dobrom putu razvoja i naglasio da je Rusija otvorena za saradnju sa našim gradom. Nakon zajedničkog sastanka, ambasador Rusije i gradonačelnik Loznice obišli kompaniju „Neli“, a zatim položili vence na spomenik Dariji Aleksandrovnoj na Gučevu i posetili Obrazovno-kulturni centar „Vuk Karadžić“ u Tršiću.
ZASEDANJE SKUPŠTINE GRADA: Odbornici razmatraju predlog Odluke o budžetu grada Loznice za 2019. godinu

ZASEDANJE SKUPŠTINE GRADA: Odbornici razmatraju predlog Odluke o budžetu grada Loznice za 2019....

Na sutrašnjem zasedanju lokalnog parlamenta odbornici će razmatrati predlog Odluke o budžetu grada Loznice za 2019. godinu. Na dnevnom redu biće i Odluke o davanju saglasnosti na programe poslovanja pet javnih preduzeća i njihove programe korišćenja budžetske pomoći u narednoj godini, kao i na programe poslovanja osam ustanova čiji je osnivač grad.

Pratite nas

13,823FansLike
1,701FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
clear sky
2.8 ° C
3 °
2.8 °
93 %
0.5kmh
0 %
Ned
18 °
Pon
18 °
Uto
7 °
Sre
8 °
Čet
3 °