1 C
Loznica
17:06 | 21.01.2019
Naslovna Vesti Aktuelno

Aktuelno

Aktuelno, lozničke aktuelnosti, aktuelne vesti loznica, loznica aktuelno, loznica u fokusu

Radenko Petrović, načelnik policijske stanice Mali Zvornik

Novi načelnici policijskih stanica u Loznici i Malom Zvorniku

Srđan Brkić, višegodišnji komandir Stanice saobraćajne policije u Loznici, novi je načelnik Policijske stanice u Loznici
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović

Prijem za lozničke privrednike kod Gradonačelnika

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović bio domaćin prijema za lozničke privrednike i preduzetnike, kao i direktore javnih preduzeća i ustanova. Čelni čovek grada ocenio da je održan pozitivan trend kada je privredna aktivnost u pitanju i da sa dolaskom novih investitora u naš grad Loznica ima mogućnost da doživi novu reindustrijalizaciju.
NAŠ SAGOVORNIK: Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine

NAŠ SAGOVORNIK: Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine

U nekadašnjoj lozničkoj Fabrici autotraktorskih kočnica (FAK) problem prisustva opasnih materija rešen transportovanjem oko 100 tona cijanidne soli van granica zemlje, dok je sa prostora „Viskoze“ otpremljeno ukupno 1,2 tone opasnog otpada, što prema rečima ministra Gorana Trivana, predstavlja početak i manji deo problema.
LOZNICA: Pregled događaja koji su obeležili 2018. godinu

LOZNICA: Pregled događaja koji su obeležili 2018. godinu

Nakon više od decenije, u septembru ove godine ponovo uspostavljen redovan putnički železnički saobraćaj na relaciji Šabac–Loznica–Brasina. Naš grad posle decenije od sticanja samoupravnog statusa dobio nove gradske simbole, a dolazak novih investitora koji je započet u ovoj godini daće Loznici jaku ekonomsku i privrednu osnovu za unapređenje celokupnog društvenog života u narednom periodu.
POGLEDI I MIŠLJENJA: Novogodišnja čestitka

POGLEDI I MIŠLJENJA: Novogodišnja čestitka

Svaka godina ima bar 365 lica. Sigurno je da nije baš svako osmehnuto, mnoga su kisela, razroka, turobna, namrštena i bleda. Zato često od naredne, nove godine očekujemo više uspeha i manje razočaranja, ali smo u tim željama uglavnom skoncentrisani na ono što nemamo
Ruski ambasador Aleksandar Čepurin posetio Loznicu

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin posetio Loznicu

Ruski ambasador Čepurin ocenio kako je Loznica na dobrom putu razvoja i naglasio da je Rusija otvorena za saradnju sa našim gradom. Nakon zajedničkog sastanka, ambasador Rusije i gradonačelnik Loznice obišli kompaniju „Neli“, a zatim položili vence na spomenik Dariji Aleksandrovnoj na Gučevu i posetili Obrazovno-kulturni centar „Vuk Karadžić“ u Tršiću.
ZASEDANJE SKUPŠTINE GRADA: Odbornici razmatraju predlog Odluke o budžetu grada Loznice za 2019. godinu

ZASEDANJE SKUPŠTINE GRADA: Odbornici razmatraju predlog Odluke o budžetu grada Loznice za 2019....

Na sutrašnjem zasedanju lokalnog parlamenta odbornici će razmatrati predlog Odluke o budžetu grada Loznice za 2019. godinu. Na dnevnom redu biće i Odluke o davanju saglasnosti na programe poslovanja pet javnih preduzeća i njihove programe korišćenja budžetske pomoći u narednoj godini, kao i na programe poslovanja osam ustanova čiji je osnivač grad.
Dobre vesti: Nakon 8 godina čekanja transportuje se opasan otpad van Loznice

Dobre vesti: Nakon 8 godina čekanja transportuje se opasan otpad van Loznice

Ove sedmice završeno je prepakivanje opasnog otpada cijanidnih soli iz dotrajale metalne ambalaže u novu burad kako bi mogla da budu transportovana van magacina nekadašnje Fabrike autotraktorskih kočnica (FAK) gde stoji poslednjih osam godina.
SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Usvojen devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta grada Loznice

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Usvojen devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta grada Loznice

Za prvih devet meseci tekuće godine najviše prihoda u budžetu grada ostvareno po osnovu poreza na zarade u iznosu od 394 miliona dinara. Predviđeno da do kraja godine izvršenje budžeta bude u okvirima planirane Odluke i u skladu sa rebalansima.
Sneg u Loznici

Zabelelo se u Loznici, saobraćajnice prometne

Loznica je jutros osvanula na nula stepeni, koliko je bilo u osam sati, i sa tri santimetra snega koji i dalje slabo provejava.

Pratite nas

13,791FansLike
1,648FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
light snow
1 ° C
1 °
1 °
89 %
3.1kmh
90 %
Pon
0 °
Uto
-0 °
Sre
6 °
Čet
-1 °
Pet
-1 °