21.9 C
Loznica
06:41 | 26.07.2021
Naslovna Vesti Aktuelno

Aktuelno

Aktuelno, lozničke aktuelnosti, aktuelne vesti loznica, loznica aktuelno, loznica u fokusu

Bez produžetka grejne sezone u Loznici

Na osnovu opredeljenja učesnika ankete koja je sprovedena među korisnicima, i pored nebično niskih prolećnih temperatura, sezona daljinskog grejanja na teritoriji grada Loznice neće biti produžena.
SREDNJOŠKOLCI IZ ITALIJE POSETILI LOZNIČKE GIMNAZIJALCE: Mladi dele iste snove i želje

SREDNJOŠKOLCI IZ ITALIJE POSETILI LOZNIČKE GIMNAZIJALCE: Mladi dele iste snove i želje

Projekat razmene nastao sa ciljem da se stvori „most“, koji grade učenici svojom iskrenošću i otvorenog srca. Loznica i Kazalmađore saradnju ranije proširili na oblasti kulture i privrede i potpisali Povelju o bratimljenju.
Milovan Kovačević

Predsednik Opštine Ljubovija Milovan Kovačević sagovornik „Lozničkog nedeljnika“: NAPREDAK UZ POMOĆ DRŽAVE

U Ljuboviji će u ovoj i idućoj godini akcenat biti na poboljšanju putne infrastrukture. Prilikom nedavne posete potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović toj opštini dogovorena realizacija četiri značajna projekta.
Privode se kraju radovi na rekonstrukciji "Bambija"

Privode se kraju radovi na rekonstrukciji „Bambija“

Sa završetkom rekonstrukcije i nadgradnje biće uvećan kapacitet objekta za dodatnih od 130 do 140 mesta, tako da će „Bambi“ moći da primi od 430 do 450 mališana. Očekuje se da će za nekoliko nedelja biti završeni preostali radovi kada bi trebalo da počne i montiranje opreme.
loznica-smanjen-broj-obolelih-od-virusa-gripa

LOZNICA: Smanjen broj obolelih od virusa gripa

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu koji sprovodi nadzor i na teritoriji Loznice, posle porasta broja obolelih od gripa i oboljenja sličnih gripu do polovine februara, usledilo je smanjenje broja obolelih. Ukupan broj obolelih se od sredine februara smanjio sa 973 na 729.
Radenko Petrović, načelnik policijske stanice Mali Zvornik

Novi načelnici policijskih stanica u Loznici i Malom Zvorniku

Srđan Brkić, višegodišnji komandir Stanice saobraćajne policije u Loznici, novi je načelnik Policijske stanice u Loznici
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović

Prijem za lozničke privrednike kod Gradonačelnika

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović bio domaćin prijema za lozničke privrednike i preduzetnike, kao i direktore javnih preduzeća i ustanova. Čelni čovek grada ocenio da je održan pozitivan trend kada je privredna aktivnost u pitanju i da sa dolaskom novih investitora u naš grad Loznica ima mogućnost da doživi novu reindustrijalizaciju.
NAŠ SAGOVORNIK: Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine

NAŠ SAGOVORNIK: Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine

U nekadašnjoj lozničkoj Fabrici autotraktorskih kočnica (FAK) problem prisustva opasnih materija rešen transportovanjem oko 100 tona cijanidne soli van granica zemlje, dok je sa prostora „Viskoze“ otpremljeno ukupno 1,2 tone opasnog otpada, što prema rečima ministra Gorana Trivana, predstavlja početak i manji deo problema.
LOZNICA: Pregled događaja koji su obeležili 2018. godinu

LOZNICA: Pregled događaja koji su obeležili 2018. godinu

Nakon više od decenije, u septembru ove godine ponovo uspostavljen redovan putnički železnički saobraćaj na relaciji Šabac–Loznica–Brasina. Naš grad posle decenije od sticanja samoupravnog statusa dobio nove gradske simbole, a dolazak novih investitora koji je započet u ovoj godini daće Loznici jaku ekonomsku i privrednu osnovu za unapređenje celokupnog društvenog života u narednom periodu.
POGLEDI I MIŠLJENJA: Novogodišnja čestitka

POGLEDI I MIŠLJENJA: Novogodišnja čestitka

Svaka godina ima bar 365 lica. Sigurno je da nije baš svako osmehnuto, mnoga su kisela, razroka, turobna, namrštena i bleda. Zato često od naredne, nove godine očekujemo više uspeha i manje razočaranja, ali smo u tim željama uglavnom skoncentrisani na ono što nemamo

Vremenska prognoza:

Loznica
broken clouds
21.9 ° C
21.9 °
21.9 °
64 %
2.5kmh
73 %
Pon
37 °
Uto
39 °
Sre
41 °
Čet
37 °
Pet
41 °