0.7 C
Loznica
04:10 | 24.03.2019
Naslovna Vesti Kultura

Kultura

kultura, loznica, kulturna dešavanja u loznici, loznička kultura, lozničko pozorište, loznički bioskop, loznički muzej, kultura u loznici, kulturne manifestacije loznica, kulturni dogadjaji loznica

Šarmantna Anđelka pred Lozničanima

Šarmantna Anđelka pred Lozničanima

U interaktivnoj savremenoj komediji Prpićeva prikazala svoj glumački talenat tumačeći ukupno 12 različitih likova. Programi „Sveta žena“ nastavljeni i tokom ove sedmice.
NACIONALNI DAN KNJIGE: Kaligrafija - nasledje i umetnost

NACIONALNI DAN KNJIGE: Kaligrafija – nasledje i umetnost

Organizovanjem kaligrafske radionice Biblioteka Vukovog zavičaja obeležila Nacionalni dan knjige. Umetnost lepog pisanja predstavljena lozničkim osnovcima.
Biblioteka Vukovog zavičaja priredila susret sa kustosom Srpske kuće na Krfu – LJubomirom Saramandićem

Biblioteka Vukovog zavičaja priredila susret sa kustosom Srpske kuće na Krfu – Ljubomirom Saramandićem

Prvi program u 2019. godini Biblioteka Vukovog zavičaja posvetila srpskom „Jerusalimu“, herojstvu, patriotizmu, nacionalnom ponosu i dostojanstvu. Počasni konzul i kustos „Srpske kuće“ na Krfu LJubomir Saramandić bio gost Lozničana.
TRŠIĆ: Međunarodni dan maternjeg jezika

TRŠIĆ: Međunarodni dan maternjeg jezika

Prigodan poetski kolaž ispred Vukove spomen-kuće priredili učenici lozničke gimnazije. Negovanje jezika i lepote govora od neprocenjivog značaja.
putujuca-izlozba-tri-sprska-fotografa-pred-loznicanima

Putujuća izložba tri sprska fotografa pred Lozničanima

U Galeriji „Mića Popović i Vera Božičković Popović“ otvorena izložba fotografija čiji su autori Tomislav Peternek, Igor Mandić i Goran Kukić. Poznati srpski fotografi na 23. putujućoj izložbi prikazali fotografije sa svojih putovanja.
Bojan Grujić Ljubovija

BOJAN GRUJIĆ: Akademski vajar u svetu ledenih skulptura

Najčešću inspiraciju za svoje radove Bojan Grujić pronalazi u slovenskoj mitologiji i istorijskim velikanima i događajima. Svoje znanje i iskustvo u ledenom rezbarenju planira da usmeri i na organizovanje festivala skulptura u snegu i ledu u našoj zemlji.
Muzej jezika i pisma Tršić

Muzej jezika i pisma u Tršiću – jedini u Srbiji: JEZIK ŽIV I U...

Ova godina posvećena ugroženim jezicima malih zajednica kojima preti nestajanje, a naš Muzej jezika i pisma svojim programima ukazaće na položaj srpskog jezika, njegov značaj i potrebu da se neguje i očuva. Posebna pažnja u radu biće posvećena usmenoj komunikaciji.
svetosavska-akademija-u-loznici-nezalazno-delo-srpskog-prosvetitelja

SVETOSAVSKA AKADEMIJA U LOZNICI: Nezalazno delo srpskog prosvetitelja

U Vukovom domu kulture, na Svetosavskoj akademiji, okupljenim predstavnicima gradskog rukovodstva, Eparhije šabačke, lozničkom sveštenstvu, kao i brojnim sugrađanima obratio se vladika šabački Lavrentije rekavši da je čast što proslavu svetosavskih praznika započinje u Loznici. Svetosavsku besedu održao kompozitor, ugledni akademik i naš sugrađanin Svetislav Božić.
loznicani-medju-najboljima-u-srbiji-zabelezeno-u-osnovnoj-muzickoj-skoli-vuk-karadzic

LOZNIČANI MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI: Zabeleženo u Osnovnoj muzičkoj školi „Vuk Karadžić“

Škola ima 314 učenika u Loznici i 17 u izdvojenom odeljenju u Krupnju. Najpopularnija gitara, a opada interesovanje za harmoniku.
Biblioteka Vukovog Zavičaja Loznica

O aktivnostima Biblioteke Vukovog zavičaja: JUBILEJ OBELEŽEN MNOŠTVOM SADRŽAJA

Svečanom akademijom u Vukovom domu kulture u Loznici prošle godine Biblioteka Vukovog zavičaja obeležila svoj značajan jubilej. Tokom 2018. godine loznička biblioteka svoj rad predstavljala i izvan teritorije Loznice, a poštovanje prema toj ustanovi i njena vrednost iskazani brojnim priznanjima privrženika kulture i umetnosti iz drugih sredina.

Pratite nas

13,823FansLike
1,701FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
clear sky
2.8 ° C
3 °
2.8 °
93 %
0.5kmh
0 %
Ned
18 °
Pon
18 °
Uto
7 °
Sre
8 °
Čet
3 °