21.9 C
Loznica
05:52 | 26.07.2021
Naslovna Vesti Dešavanja

Dešavanja

dešavanja, loznica, dešavanja u loznici, loznička dešavanja, koncerti u loznici, manifestacije loznica, predstave, sabori loznica, sajmovi, događaji u loznici

u-trsicu-i-loznici-obelezen-svetski-dan-suma

U Tršiću i Loznici obeležen Svetski dan šuma

Na šumskim prostranstvima našeg kraja relizovana obuka 16 inženjera šumarstva koji će dalje edukovati svoje kolege o zaštiti tog prirodnog resursa. Doprinos obeležavanju Svetskog dana šuma dali i loznički mladi volonteri.
Mart posvećen damama

SVET ŽENA: Mart posvećen damama

Pod nazivom „Svet žena“ sinoć svečano počela višednevna manifestacija posvećena ženama i njihovom stvaralaštvu. Tokom čitavog ovog meseca odvijaće se programi iz raznih oblasti pozorišne, likovne, filmske umetnosti, sveta književnosti i drugih.
Slobodan Ristanović

Povodom Dana državnosti Srbije: ZLATNA MEDALJA SLOBODANU RISTANOVIĆU

Povodom Dana državnosti Srbije na svečanosti u Predsedništvu, koja je priređena 15. februara, zaslužnima su uručena odlikovanja koja im je dodelio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Proslava jubileja Društva učitelja Loznice

Proslava jubileja Društva učitelja Loznice

Na obeležavanju 35 godina postojanja i rada Društva učitelja Loznice predstavljen Zbornik primera dobre učiteljske prakse. Društvo broji oko 200 članova sa teritorije grada Loznice i opština Mali Zvornik i Ljubovija.
Loznica na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Loznica na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“, u Beogradu je danas počeo 41. Međunarodni sajam turizma. Pod nazivom „Turistička regija Podrinje“ zajedničko predstavljanje sa okolnim opštinama Ljubovija, Mali Zvornik i Krupanj, a Loznica akcentuje festival „LilaLo“.
Humanitarna utakmica za pomoć sugrađanki Jasni Čikić

Humanitarna utakmica za pomoć sugrađanki Jasni Čikić

U dvorani Sportskog centra „Lagator“ održana fudbalska utakmica od koje sav prihod odlazi na lečenje naše sugrađanke. Za tri godine mladi u humanitarnim akcijama uspeli da prikupe 1.384.000 dinara.
TURISTIČKA PATROLA: Uručena priznanja za doprinos razvoju turizma

TURISTIČKA PATROLA: Uručena priznanja za doprinos razvoju turizma

Uručivanjem priznanja za doprinos razvoju turizma grada Loznice u 2018. godini završena tradicionalna akcija. Primetno neprekidno zalaganje kojim Turistička organizacija grada podstiče unapređenje turizma u lozničkom kraju.
Održan humanitarni koncert za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije

Održan humanitarni koncert za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije

Humanitarni koncert u Loznici koji je organizovan sa ciljem da se prikupe sredstava za pomoć Srbima na prostoru Kosova i Metohije podržali mnogi dobrotvori, brojni privrednici, javna preduzeća i ustanove i građani dobre volje iz Loznice i opština Mali Zvornik, Krupanj i Ljubovija. Planirano da Srbima sa Kosmeta predstavnici četiri lokalne samouprave pruže materijalni vid podrške i u vreme novogodišnjih i božićnih praznika.
Osnovna škola „Kadinjača“ obeležila svoj praznik SLEDI ZAMENA STOLARIJE

Osnovna škola „Kadinjača“ obeležila svoj praznik: SLEDI ZAMENA STOLARIJE

Škola „Kadinjača“ počela je da radi školske 1960/61. godine. Lokalna samouprava namerava da na školskom objektu zameni fasadnu stolariju, čime će biti zaokružena ulaganja u građevinske radove na matičnoj školi i izdvojenom odeljenju.
Emir Kusturica predstavio svoju novu knjigu Lozničanima

Emir Kusturica predstavio svoju novu knjigu Lozničanima

U svojoj knjizi „Šta mi ovo treba“ autor Emir Kusturica svedoči o svom životu, dilemama, nadama i sumnjama. Zapisi u knjizi nemaju nameru da odgovore na pitanja niti da razreše velike dileme, već da svedoče o vremenu u kojem živimo, kao trag onima koji će u budućnosti proveriti da li je sve ovo trebalo.

Vremenska prognoza:

Loznica
broken clouds
21.9 ° C
21.9 °
21.9 °
64 %
2.5kmh
73 %
Pon
37 °
Uto
39 °
Sre
41 °
Čet
37 °
Pet
41 °