1 C
Loznica
16:58 | 21.01.2019
Naslovna Vesti

Vesti

vesti loznica, najnovije vesti iz loznice, loznica vesti, informacije o loznici, loznica vesti info, dešavanja u loznici, ekonomija, kultura, sport, crna hronika

NAGRADA KOŠARKAŠKOG SAVEZA SRBIJE: Lozničanka Aleksandra Crvendakić bez konkurencije

NAGRADA KOŠARKAŠKOG SAVEZA SRBIJE: Lozničanka Aleksandra Crvendakić bez konkurencije

U izboru Košarkaškog saveza Srbije promovisani su najbolji u 2018. godini. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Aleksandra Crvendakić (22), talentovana Lozničanka.
Miloš Petrović sveštenik Loznica

JUBILEJ SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: 8 vekova autokefalnosti i čuvanja nacionalne svesti

U periodu srpske istorije kada nije postojala nijedna odrednica države, niti bilo kakva državna institucija, crkva je svojim duhovnim, kulturnim i nacionalnim delovanjem okupljala narod i negovala njegovu svest o državnosti. Prema rečima sveštenika lozničke crkve Miloša Petrovića, ona će i ubuduće težiti da neguje duhovnost i da bude društveni faktor koji će delovati na očuvanje nacionalnih vrednosti.
OŠ Kadinjača Loznica

Obavezno licenciranje direktora obrazovno-vaspitnih ustanova: LICENCA – POTVRDA STRUČNOSTI KANDIDATA

Pravo na polaganje ispita za dobijanje licence za direktora obrazovno-vaspitne ustanove ima kandidat koji je prošao predviđene obuke, sproveo istraživanje i formirao portfolio. Direktorka Osnovne škole „Kadinjača“ iz Loznice Nada Ostojić među pet direktora koji su polaganjem ispita postali prvi licencirani direktori u Srbiji.
Biblioteka Vukovog Zavičaja Loznica

O aktivnostima Biblioteke Vukovog zavičaja: JUBILEJ OBELEŽEN MNOŠTVOM SADRŽAJA

Svečanom akademijom u Vukovom domu kulture u Loznici prošle godine Biblioteka Vukovog zavičaja obeležila svoj značajan jubilej. Tokom 2018. godine loznička biblioteka svoj rad predstavljala i izvan teritorije Loznice, a poštovanje prema toj ustanovi i njena vrednost iskazani brojnim priznanjima privrženika kulture i umetnosti iz drugih sredina.
Radenko Petrović, načelnik policijske stanice Mali Zvornik

Novi načelnici policijskih stanica u Loznici i Malom Zvorniku

Srđan Brkić, višegodišnji komandir Stanice saobraćajne policije u Loznici, novi je načelnik Policijske stanice u Loznici
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović

Prijem za lozničke privrednike kod Gradonačelnika

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović bio domaćin prijema za lozničke privrednike i preduzetnike, kao i direktore javnih preduzeća i ustanova. Čelni čovek grada ocenio da je održan pozitivan trend kada je privredna aktivnost u pitanju i da sa dolaskom novih investitora u naš grad Loznica ima mogućnost da doživi novu reindustrijalizaciju.
NAŠ SAGOVORNIK: Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine

NAŠ SAGOVORNIK: Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine

U nekadašnjoj lozničkoj Fabrici autotraktorskih kočnica (FAK) problem prisustva opasnih materija rešen transportovanjem oko 100 tona cijanidne soli van granica zemlje, dok je sa prostora „Viskoze“ otpremljeno ukupno 1,2 tone opasnog otpada, što prema rečima ministra Gorana Trivana, predstavlja početak i manji deo problema.
Jubilej lovačkog udruženja "Gučevo"

Jubilej lovačkog udruženja „Gučevo“

Lovačko udruženje 120 godina od osnivanja dočekalo kao uspešna organizacija koja gazduje stabilnim fondovima divljači. Stanišne karakteristike lovišta „Jadar“ prikladne za gajene vrste divljači: srnu, divlju svinju, zeca i fazana.
U tradicionalnoj anketi izabrani najbolji sportisti Loznice u 2018. godini

U tradicionalnoj anketi izabrani najbolji sportisti Loznice u 2018. godini

Kod mladih sportista počasti su pripale košarkašima Bogdanu Nedeljkoviću i Pavlu Kuzmanoviću, a najuspešnije mlade sportistkinje su iz karate sporta – Svetlana Jerinić i Natalija Simić. Najbolji kolektiv je Ženski košarkaški klub Loznica, Željko Vasiljević je najbolji trener, a za najuspešnijeg sportskog radnika proglašen je Miroslav Ranković iz Rukometnog kluba Loznica.
Snežana Nešković Simić Loznica

O radu Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ u 2018. godini

Loznički Centar za kulturu realizovao više od 200 različitih kulturnih i naučnih sadržaja. Programi bili posvećeni obeležavanju jubileja – 200 godina od objavljivanja prvog izdanja Srpskog rječnika Vuka Stefanovića Karadžića.

Pratite nas

13,791FansLike
1,648FollowersFollow

Vremenska prognoza:

Loznica
light snow
1 ° C
1 °
1 °
89 %
3.1kmh
90 %
Pon
0 °
Uto
-0 °
Sre
6 °
Čet
-1 °
Pet
-1 °