21.9 C
Loznica
06:31 | 26.07.2021
Naslovna Vesti

Vesti

vesti loznica, najnovije vesti iz loznice, loznica vesti, informacije o loznici, loznica vesti info, dešavanja u loznici, ekonomija, kultura, sport, crna hronika

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U LOZNICI: Najviše interesovanja za MINT i ADIENT

Loznički Sajam zapošljavanja okupio bitne aktere, prvenstveno poslodavce i tražioce zaposlenja, koji su u međusobnom direktnom kontaktu imali priliku da se predstave jedni drugima. Dolazak stranih investitora na lokalno tržište rada biće značajan faktor i zamajac privrednog razvoja Loznice i okolnih opština.

SUSRET SA JANKOM VUJINOVIĆEM: „Rado se vraćam u rodni kraj!“

Istaknuti književnik Janko Vujinović objavio dve nove knjige, zbirku pesama „Raspuklina tragovi“ i zbornik radova pod nazivom „Unutrašnje putovanje Janka Vujinovića“. Premijerno predstavljanje zbornika bilo u Biblioteci Vukovog zavičaja u Loznici, a predstoje promocije u Tronoši, Tršiću i u Beogradu.

Bez produžetka grejne sezone u Loznici

Na osnovu opredeljenja učesnika ankete koja je sprovedena među korisnicima, i pored nebično niskih prolećnih temperatura, sezona daljinskog grejanja na teritoriji grada Loznice neće biti produžena.

POLJOPRIVREDA: O tehnološkim novinama u stočarstvu

Dosadašnji rad na selekciji u našoj zemlji nije ostvario željene rezultate i zato se javila potreba za promenom. Kvalitetan genetski materijal preduslov je za efikasnu proizvodnju mleka, a genomskom selekcijom veoma brzo dolazimo do željenih rezultata.
Pijaća voda u Loznici HIGIJENSKI ISPRAVNA i VRHUNSKOG KVALITETA

Pijaća voda u Loznici HIGIJENSKI ISPRAVNA i VRHUNSKOG KVALITETA

Lozničani koriste jednu od najboljih voda za piće u zemlji, sudeći prema rezultatima redovnih višestrukih mesečnih fizičko-hemijskih i mikrobioloških analiza na oko 216 uzoraka, koje se odvijaju na dva nivoa: u laboratorijama „Vodovoda“ i Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.
Bolje snabdevanje strujom u Loznici i okolini

Bolje snabdevanje strujom u Loznici i okolini

U Loznici i tri susedne opštine u toku su radovi na obnovi niskonaponske mreže. Posle višegodišnjih problema meštani će konačno dobiti bolje snabdevanje strujom.
Đaci čuvaju loznička sela

Đaci čuvaju sela

Nadležni odlučili da sačuvaju postojeću mrežu škola. Da li će privredni preporod podići i natalitet
Migranti lome gradski mobilijar

Migranti lome gradski mobilijar

Ilegalci u Loznici ispoljavaju vandalizam, oštećuju gradski mobilijar. Nervoza zbog prevare mešetara koji su im obećali siguran prelaz do BiH
GDE GOD NAĐEŠ PRAZAN TROTOAR TI AUTO POSADI: Lozničani parkiraju gde stignu

GDE GOD NAĐEŠ PRAZAN TROTOAR TI AUTO POSADI: Lozničani parkiraju gde im se ćefne

Vozila uparkirana na trotoarima širom grada stalna su slika u Loznici gde pešaci često zbog četvorotočkaša, ostavljenih gde im mesto nije, moraju silaziti na kolovoz kako bi prošli nekim ulicama
ZNAČAJNA INVESTICIJA U SPORT: Loznici stadion po UEFA 4 standardu

ZNAČAJNA INVESTICIJA U SPORT: Loznici stadion po UEFA 4 standardu

Procenjena vrednost izgradnje stadiona u Loznici 13 miliona evra, a radovi bi trebalo da počnu do kraja 2019. godine. Izgradnja novog gradskog stadiona značajno će pospešiti razvoj sporta, podići kvalitet pružanja usluga i stvoriti bolje uslove za bavljenje različitim sportovima i sportskim disciplinama u Loznici.

Vremenska prognoza:

Loznica
broken clouds
21.9 ° C
21.9 °
21.9 °
64 %
2.5kmh
73 %
Pon
37 °
Uto
39 °
Sre
41 °
Čet
37 °
Pet
41 °