Privode se kraju radovi na rekonstrukciji „Bambija“

Sa završetkom rekonstrukcije i nadgradnje biće uvećan kapacitet objekta za dodatnih od 130 do 140 mesta, tako da će „Bambi“ moći da primi od 430 do 450 mališana. Očekuje se da će za nekoliko nedelja biti završeni preostali radovi kada bi trebalo da počne i montiranje opreme.

181
Privode se kraju radovi na rekonstrukciji

Rekonstrukcija i nadgradnja objekta Predškolske ustanove „Bambi“ u Loznici počela je pre desetak meseci, a ugovoreni rok za završetak radova, koji je istekao pre više od pola godine, nije ispoštovan zbog problema sa neadekvatnom projektnom dokumentacijom i zbog izmena propisa koji se tiču protivpožarne zaštite objekta.

Kako je za „Loznički nedeljnik“ rekao pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić, imajući u vidu da objekat nije u celosti rekonstruisan, a da i stari i novi deo obdaništa imaju sistem dojave požara, bilo je neophodno da se ta dva sistema sinhronizuju kako bi funkcionisali kao jedinstvena celina.

Đokić je objasnio da su protivpožarni inspektori bili na licu mesta i da je projektna dokumentacija više puta usaglašavana kako bi u potpunosti bili zadovoljeni svi propisi iz oblasti bezbednosti, pre svega zbog činjenice da je u pitanju objekat u kojem će boraviti deca.

Prema njegovim rečima, pre dve nedelje data je protivpožarna saglasnost i instrukcije nadležnog inspektora šta je još neophodno da se uradi kako bi se posao priveo kraju.

– U rekonstruisanom delu objekta potrebno je uraditi spuštene plafone i premazati krovnu konstrukciju protivpožarnim sredstvom, kao i deo poda koji još nije u potpunosti zamenjen. Očekujemo da će taj posao biti završen u naredne tri do četiri nedelje kako bi, kada majstori izađu iz prostora, mogli da počnu radovi na montiranju opreme – objasnio je Đokić.

On je naveo da će osim dva krila objekta koja su „ostala netaknuta“ sve ostalo biti praktično novo.

– Prizemlje je potpuno rekonstruisano i to će biti sasvim nov prostor, sa novim podovima, instalacijama mokrih čvorova, električnim instalacijama, sistemima za dojavu požara i opremom, a nadograđen je i sprat, gde se podrazumeva da će sve biti novo – rekao je.

Objekat PU „Bambi“, koji se nalazi u neposrednoj blizini Muzičke škole „Vuk Karadžić“ i Osnovne škole (OŠ) „Kadinjača“, sagrađen je 1966. godine. Kako je rekao Đokić, kada su se i posle izgradnje objekta „Čarolija“ na Lagatoru 2012. godine, ponovo pojavile liste čekanja bilo je logično da bude obnovljen upravo najstariji objekat Predškolske ustanove.

Precizirao je da će po završetku rekonstrukcije i nadgradnje biti uvećan kapacitet objekta za dodatnih od 130 do 140 mesta i da će, kada bude useljiv, „Bambi“ moći da primi oko 450 novih mališana.

– Vrednost investicije je 62 miliona dinara, a projekat partnerski finansiraju grad Loznica sa 36 miliona dinara i Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije sa 26 miliona – rekao je Đokić.