Bolje snabdevanje strujom u Loznici i okolini

U Loznici i tri susedne opštine u toku su radovi na obnovi niskonaponske mreže. Posle višegodišnjih problema meštani će konačno dobiti bolje snabdevanje strujom.

612
Bolje snabdevanje strujom u Loznici i okolini

Kiša koja već nekoliko dana pada usporila je, ali ne i zaustavila radove na rekonstrukciji niskonaponske mreže. Pored radova u centru i širem gradskom području, u toku su i radovi u još nekoliko sela na području tri susedne opštine.

Od početka godine rekonstrusan je 41 kilometar niskonaponske mreže i postavljeno više od 800 novih stubova. U narednom periodu biće obnovljeno još 78 kilometara mreže, ali će biti izgrađeno i 8 novih trafostanica jačine 10/04 kilovata čime će se rešiti problemi i u udaljenim planinskim selima gde je napon struje do sada bio nizak.

U EPS-u za našu televiziju kažu da su od početka godine u zoni dalekovoda radili i na seči rastinja u dužini od oko 70 kilometara koje je pravilo velike probleme u snabdevanju strujom prilikom jačih vetrova ili snega, čime je sada, tvrde, dodatno porasla pouzdanost u isporuci električne energije.