U toku besplatna pripremna nastava za osmake: PREDAVANJA PRILAGOĐENA OBAVEZAMA UČENIKA

Formirano ukupno šest grupa polaznika na pripremnoj nastavi, a u svakoj ima do 30 učenika. Koncept predavanja i njihova dinamika osmišljeni tako da odgovaraju prijavljenim đacima za sva tri meseca koliko će se predavanja realizovati.

123
U toku besplatna pripremna nastava za osmake PREDAVANJA PRILAGOĐENA OBAVEZAMA UČENIKA

U Loznici je u toku besplatna tromesečna pripremna nastava iz srpskog jezika i matematike za buduće srednjoškolce, koji će imati mogućnost da od ponuđena četiri termina predavanja u toku sedmice izaberu onaj koji najviše odgovara njihovim školskim i redovnim nastavnim obavezama.

Takođe, učenici imaju mogućnost da odaberu da li će u istom danu imati predavanja iz oba predmeta ili će ih rasporediti na dva dana, a predavanja traju sat i po (školski dvočas).

– Koncept predavanja i njihova dinamika osmišljeni su tako da odgovaraju svim prijavljenim učenicima, a prilagođeni su prema njihovim smenama u školi za sva tri meseca koliko će se pripremna nastava realizovati – rekao je koordinator Kancelarije za mlade (KZM) u Loznici Bojan Lučić.

Kako je objasnio, formirano je ukupno šest grupa polaznika na pripremnoj nastavi, a svaka broji najviše do 30 učenika.

– Među prijavljenima je i određen broj učenika iz Republike Srpske zbog čega smo se trudili da program nastave prilagodimo i njihovim obavezama i potrebama, jer nam je cilj da izađemo u susret svim zainteresovanim đacima – naveo je Lučić i dodao da su brinuli i o tome da u okviru grupe budu učenici iz istih škola i razreda kako ne bi došlo do njihovog „razdvajanja“.

Ove godine na program besplatne pripremne nastave prijavljeno je ukupno 163 osnovca, a od 2013. godine, kada je loznička KZM prvi put organizovala program, do sada obuhvaćeno je više od hiljadu učenika završnih razreda osnovne škole.