SNS: Osuda nasilja nad ženama u Srbiji

Predsednica Skupštine grada Loznice Milena Manojlović Knežević naglasila da je ponižavanje i vređanje žena od strane pojedinaca postalo naša svakodnevica i da bi tome trebalo stati na put. Predstavnice Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Loznici i opštinskih odbora u Malom Zvorniku, Ljuboviji i Osečini povodom sve češćih napada na žene poslale poruku neodobravanja i osude takvog postupanja.

268
sns-osuda-nasilja-nad-zenama-u-srbiji
Sa konferencije za novinare u sedištu GO SNS u Loznici - obraćanje narodne poslanice Borke Grubor. Foto: TV Lotel

Članovi Gradskog odbora (GO) Srpske napredne stranke (SNS) u Loznici osudili su svaki vid nasilja nad ženama reagujući povodom sve češćih uvreda koje su u proteklom periodu javno zastupali lideri Saveza za Srbiju i njihovi sledbenici, otvoreno pozivajući na nasilje nad ženama zbog njihovog političkog opredeljenja i mišljenja.

Na konferenciji za novinare koja je protekle sedmice tim povodom održana u sedištu GO SNS-a u Loznici narodna poslanica u Skupštini Srbije Borka Grubor rekla je da su žene sve češća meta verbalnih i fizičkih napada opozicionih političara, a posebno žene koje podržavaju politiku predsednika države Aleksandra Vučića.

– Kao žena, lekar i neko ko je dosadašnji radni vek posvetio očuvanju zdravlja žena najoštrije osuđujem bilo kakvu vrstu nasilja nad njima – istakla je poslanica.

Zajedno sa predsednicom Skupštine grada Loznice Milenom Manojlović Knežević i sekretarkom GO SNS-a Slađanom Bodirogom pozvala je Lozničane da osude ponašanje lidera, kako je rekla, „takozvanog Saveza za Srbiju“ kako bi im na taj način poslali poruku da sa takvim stavom ne mogu kreirati budućnost građana Loznice i Srbije.

– Ne možemo da ćutimo i da se pitamo koja od nas će biti sledeća – navela je i dodala da žene kao majke i domaćice zaslužuju posebnu pažnju i uvažavanje, a ne da budu izvrgnute bilo kakvom obliku nasilja i ponižavanja.

Predsednica Skupštine grada Loznice Milena Manojlović Knežević je naglasila da je ponižavanje i vređanje žena od strane pojedinaca postalo naša svakodnevica i da bi tome trebalo stati na put.

Naglasila je i da je nedopustivo da takav način komunikacije sa ženama postane normalan zbog toga što imaju drugačije mišljenje, zbog njihove pripadnosti određenoj političkoj stranci ili zbog toga što odgovorno i predano rade posao koji im je poveren, na taj način podržavajući predsednika Vučića i politiku SNS-a.

Rekla je i da je nemoguće ostati ravnodušan na uvrede koje su javno upućene predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković, na javno pozivanje na silovanje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, kao i da „nije dopustivo da se žene novinari nazivaju najpogrdnijim imenima“.

– Oni koji se na takav način ophode prema ženama svakako se ne zalažu za bolju i pristojnu Srbiju. Ne postoji razlog ili osnov da se bilo kojoj ženi uputi uvreda na prost, primitivan i vulgaran način zbog čega smatramo da bi svako ko se na takav način ophodi prema ženama trebalo da bude sankcionisan – ocenila je Milena Manojlović Knežević.

Poruke iz Malog Zvornika: RAVNOPRAVNOST, A NE NASILJE

Sa ciljem da se osudi postupanje lidera Saveza za Srbiju i njihovih sledbenika prema ženama Opštinski odbor (OO) SNS u Malom Zvorniku je održao konferenciju za medije na kojoj su stav stranke i svoje lične stavove iznele predsednica Saveta za prosvetu OO SNS-a Mali Zvornik Ljiljana Jekić, članica Saveta Olga Spasojević i članica tamošnje Unije žena SNS-a Dragica Vučetić.

Na konferenciji u Malom Zvorniku poručeno je da građani Srbije žele ekonomski jaku državu u kojoj će vladati ravnopravnost, a ne politika nasilja i mržnje.

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.