Prijem za talentovane muzičare u Gradskoj upravi

U Gradskoj upravi Loznice priređen prijem za mlade talentovane violiniste, čeliste i polaznike viole i kontrabasa, učesnike Zimske muzičke radionice u Banji Koviljači. Utemeljivač i osnivač škole jedan od naših najistaknutijih violinista, profesor Vladimir Marković iz Beograda.

135
Prijem za talentovane muzičare u Gradskoj upravi
Mladi gudači na prijemu u sedištu lokalne samouprave Loznice. Foto: Redakcija

Najtalentovaniji mladi violinisti, čelisti, kontrabasisti i polaznici viole iz Srbije i Bosne i Hercegovine, učesnici desetodnevne Zimske muzičke radionice, koja se do 13. februara odvijala u Banji Koviljači pod vođstvom profesora violine iz Beograda Vladimira Markovića, bili su gosti na svečanom prijemu upriličenom u Gradskoj upravi Loznice.

Mlade umetnike i njihove profesore koji su ove godine bili učesnici dvadesetog jubilarnog violinskog kampa, pozdravili su zamenik gradonačelnika Loznice Radovan Divnić, pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Tanja Glišić Matić, poželevši im dobrodošlicu i uspešno muzičko usavršavanje.

– Podržavamo i ubuduće takve seminare gde ćete obogatiti svoje znanje i veštine, jer pored talenta potrebno je dosta rada i onda ćete biti kompletni muzičari – rekao je Divnić tom prilikom.

Zadovoljstvo zbog tradicije održavanja ovakvog violinskog kampa u Koviljači izrazio je i Đokić, naznačivši pritom da je upravo Banja Koviljača pravo mesto za održavanje ovakve škole.

– Ovde su sa nama oni koji su vredni, koji uče, koji se takmiče i postižu rezultate i koji su ono najvrednije što imamo. Kroz ovu školu prošlo je više od 500 učesnika i to samo govori da su profesor Marković i njegovi saradnici dobri pedagozi i da je to dobra škola – naglasio je on.

– Profesora Markovića ne treba posebno predstavljati, jer on godinama nesebično prenosi znanja i učenicima Srednje muzičke škole „Mokranjac“, učenicima Škole za talente u Ćupriji, studentima u Beogradu, Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Bijeljini – dodao je Đokić.

U ime Zimske muzičke radionice, domaćine je pozdravila profesorka Julijana Šulović, pijanistkinja iz Beograda, koja više od jedne decenije učestvuje u radu ovog svojevrsnog muzičkog kampa.

Ona je podsetila da škola dve decenije okuplja najtalentovanije mlade učenike i studente violine, kojima su se sada pridružili i polaznici sviranja viole, violončela i kontrabasa, koji ovde pod stručnim vođstvom dobijaju dodatna znanja iz ovih oblasti i pripremaju se za nastavak muzičkog obrazovanja, prijemne ispite, takmičenja i usavršavanja.

Ovogodišnja muzička radionica okupila je učesnike iz Beograda, Šapca, Užica, Valjeva, Smedereva, Tuzle, Sarajeva, Bijeljine i Loznice, koji su se predstavili 12. februara na svečanom koncertu poslednjeg dana radionice u Banji Koviljači.