LOZNICA: Sneg obradovao najmlađe sugrađane

Sneg koji je u Loznici minulog vikenda dostigao dvadesetak centimetara prilično je zaposlio zimske i druge prvenstveno komunalne službe, ali je još kako obradovao naše najmlađe sugrađane.

130
loznica-sneg-obradovao-najmladje-sugradjane
Foto: M. Lukić

Naša fotografija, snimljena u nedelju, rano popodne, na Trgu Jovana Cvijića, potvrđuje da je snega bilo dovoljno da nastanu ne samo četiri ljupka Sneška Belića nego i svojevrsne uspomene na detinjstvo koje će trajno da se pamti, iako je sneg trajao kratko.

DELOVANJE NADLEŽNIH PREMA POTREBAMA

Angažovanjem ljudstva i tehnike na pojačanom zimskom održavanju lokalnih puteva, ulica, trotoara, pešačkih staza i drugih javnih površina Javno preduzeće „Loznica razvoj“ i Komunalno javno preduzeće „Naš dom“ iz Loznice u prethodnom periodu praćenom snegom i hladnim danima delovali su saglasno vremenskim prilikama obavljajući poslove iz svoje nadležnosti.

Prema nalogu gradonačelnika Loznice i komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Vidoja Petrovića, u prethodnom periodu bila je pojačana i aktivnost komunalne policije i inspekcijskih organa koji su vršili nadzor nad čišćenjem snega ispred lokala i ledenica sa krovova, kao i obilazak zasada drvoreda koji su zbog snežnog pokrivača mogli biti potencijalna opasnost za bezbednost građana.

U Loznici su, kako su saopštili nadležni, bili angažovani svi timovi Gradskog štaba za vanredne situacije koji su uz punu spremnost i u skladu sa potrebama koordinirali i pratili stanje na terenu.

Život u gradu se odvijao u skladu sa vremenskim prilikama, a sve javne delatnosti su realizovane redovno, kao i rad sistema daljinskog grejanja, snabdevanje električnom energijom i životnim namirnicama.

Lokalni i međugradski autobuski prevoz odvijao se bez prekida, kao i prevoz putnika i robe železnicom.