KANCELARIJA ZA MLADE: Besplatna pripremna nastava za osnovce

Tromesečna pripremna nastava počeće u martu i biće besplatna za sve zainteresovane osnovce. Ove godine prijavljeno ukupno 163 učenika.

174
KANCELARIJA ZA MLADE: Besplatna pripremna nastava za osnovce

Proteklog ponedeljka i utorka u prostorijama Omladinskog centra u Loznici prijavljeno je ukupno 163 zainteresovanih osmaka za besplatnu tromesečnu pripremnu nastavu iz srpskog (maternjeg) jezika i matematike, koju petu godinu zaredom organizuje ovdašnja Kancelarija za mlade (KZM).

Kako su objasnili predstavnici Centra, cilj je da se učenicima omogući kvalitetno obrazovanje u okviru besplatnih programa obučavanja, što će im pomoći da unaprede svoje znanje i postignu što bolje rezultate na prijemnom ispitu.

Prethodne godine je zbog prevelikog interesovanja za tu vrstu nastave povećan broj učesnika, sa prvobitno planiranih 100 na 160 učenika, a rezultati koje su osnovci ostvarili na ispitima bili su pokazatelj njene uspešnosti i dodatni podstrek da se taj vid podrške i pomoći osmacima organizuje i ove godine.

Obuka će se odvijati u dve nove prostorije u Centru, koje su potpuno prilagođene za održavanje takvog tipa aktivnosti, a učenici će biti blagovremeno obavešteni o terminima održavanja pripremne nastave za koju su se prijavili.

Od 2013. godine, kada je prvi put organizovana, besplatnom pripremnom nastavom u Omladinskom centru je do sada bilo obuhvaćeno više od hiljadu ovdašnjih učenika završnog razreda osnovne škole.