GRADONAČELNIK: Nastavlja se investicioni ciklus u Loznici

U aktivnosti i projekte koji će u narednom periodu biti realizovani u našem gradu biće uloženo više milijardi dinara. Građani Loznice će zahvaljujući dolasku dva značajna investitora i izgradnji njihovih fabričkih postrojenja, moći sa više optimizma da gledaju u budućnost.

175
GRADONAČELNIK: Nastavlja se investicioni ciklus u Loznici
Sa konferencije za medije proteklog ponedeljka u prostoriji Gradske uprave u Loznici. Foto: TV Lotel

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je rekao da je nedavna poseta predsednika države Aleksandra Vučića Loznici potvrda snažne podrške našem gradu sa državnog vrha, a da je oblast zdravstva i rekonstrukcija ovdašnje Opšte bolnice samo jedan u nizu projekata u okviru investicionog ciklusa, u koji će biti uložena značajna novčana sredstva.

Čelni čovek grada je istakao da Vučićeva poseta predstavlja ohrabrenje i podstrek da se u narednom periodu isprate svi projekti koje je Vlada Republike Srbije (RS) planirala da realizuje na području našeg grada, a da veliku zahvalnost duguje građanima Loznice, koji su tom prilikom pokazali da su dobri domaćini i posvećeni ljudi koji vole svoj grad i svoju državu.

Kako je naveo na konferenciji za medije koja je upriličena u ponedeljak u prostorijama Gradske uprave u Loznici, u oblast zdravstva biće uloženo nekoliko milijardi dinara, a uporedo sa završetkom radova na rekonstrukciji tri objekta Opšte bolnice u Loznici ( Grudnog, Internog i Odeljenja psihijatrije) ta naša zdravstvena ustanova će biti opremljena najsavremenijim uređajima i opremom.

Aktivnosti vezane za putnu infrastrukturu (izgradnja brzog puta od Loznice do Šapca i železničke pruge prema Valjevu), prema njegovim rečima, vremenski će se poklopiti sa aktivnostima koje su vezane za otvaranje rudnika kompanije Rio Tinto i fabrike za proizvodnju finalnog proizvoda – litijumske baterije.

– Ulaganja u energetsku infrastrukturu se takođe mere milijardama dinara, a cilj je da se prvenstveno za domaće privrednike i naše građane, ali i investitore obezbedi kvalitetno snabdevanje električnom energijom i gasom – istakao je Petrović.

Naglasio je da će izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda biti rešen višedecenijski problem u našem gradu, kao i da će u taj projekat biti uloženo nekoliko desetina milijardi dinara.

Najavio je i ulaganja u sportsku infrastrukturu (izgradnja stadiona prema UEFA standardima), koja će omogućiti da u Loznici budu organizovane međunarodne utakmice, i istakao da je u pripremi projekat za izgradnju obdaništa u Lozničkom polju sa 270 novih mesta za najmlađe sugrađane.

– Koliko je ta investicija značajna, govori činjenica da novootvoreno obdanište na Lagatoru ima smeštajni kapacitet za 300 dece – objasnio je Petrović.

Mogućnost da građani sa više optimizma gledaju u budućnost, kako je istakao, jeste činjenica da su dva značajna investitora u Loznici („Adient“ i „Mint“) podneli zahtev za lokacijske uslove, a da će sledeći korak biti izdavanje dozvola za početak gradnje fabričkih postrojenja.

Osvrnuo se i na podršku koju su Grad Loznica i Vlada RS pružili radu Obrazovno-kulturnog centra „Vuk Karadžić“ u Tršiću i podršci turizmu, a naročito za projekte koji su realizovani u Banji Koviljači.

– Sa svim tim aktivnostima i ubrzanim razvojem stvaraju se realni uslovi da Loznica postane sedište Podrinjskog upravnog okruga – zaključio je gradonačelnik i dodao da je cilj da Loznica bude nosilac razvoja ne samo za Jadar i Podrinje već i za celu zapadnu Srbiju i deo Republike Srpske.