Besplatne zimske radionice za učenike od 6. do 16. godina

Do kraja zimskog raspusta u Osnovnoj školi „Kadinjača“ svakog radnog dana biće realizovane po dve radionice u trajanju od po sat i po. Danas u 10 časova počeće radionica „Putujemo kroz vreme i mesta“, dok od 11.30 slede karaoke.

27
Besplatne zimske radionice za učenike od 6. do 16. godina
Iz OŠ "Kadinjača" - raznovrsne besplatne radionice četvrtu godinu zaredom okupljaju veliki broj učenika. Foto: Redakcija

Osnovna škola „Kadinjača“ u Loznici je jedina škola na teritoriji grada koja četvrtu godinu zaredom organizuje besplatne zimske radionice iz različitih oblasti za sve zainteresovane učenike uzrasta od šest do šesnaest godina sa ciljem da deca kvalitetno, sadržajno i kreativno provedu svoje slobodno vreme tokom zimskog raspusta.

Radionice su počele u ponedeljak, 4. februara, i trajaće do 14. ovog meseca, a svakog radnog dana planirana je realizacija po dve radionice u trajanju od po sat i po.

Kako je za „Loznički nedeljnik“ rekla direktorka škole Nada Ostojić, neke od radionica iz prethodnih godina za koje je postojalo najveće interesovanje zadržane su, dok su pojedine nove, a naglasila je da neophodni radni materijal za učešće na svakoj od njih obezbeđuje škola.

U ponedeljak je realizovana „Slatka radionica“, što je bila sjajna prilika da deca zajedno sa svojim učiteljicama prave, oblikuju i prehrambenim bojama ukrase kolače, nakon čega je održana radionica „U zdravom telu zdrav duh“ posvećena fizičkom vaspitanju.

Dan kasnije, zainteresovani su imali priliku da učestvuju na likovnoj radionici, a zatim i na radionici „Zanimljiva matematika“, dok je juče održana umetnička, na kojoj su učenici mogli da pokažu svoju kreativnost, i radionica na engleskom jeziku.

Danas će od 10 časova učenici imati priliku da se druže na radionici „Putujemo kroz vreme i mesta“, dok će od 11.30 moći da pevaju uz karaoke.

– Imaćemo i radionicu „Lavirint uma“, koja je osmišljena u formi kviza i prilagođena uzrastu dece, zatim „Bonton – lepo ponašanje“, „Plesom do zvezda“ (na kojoj učenici uče prve korake plesa) i „Ogledom do nauke“ – precizirala je Ostojićeva navodeći kreativne aktivnosti koje će biti realizovane u narednim danima do kraja zimskog raspusta.

Kako je istakla, svako dete imaće priliku da učestvuje u onome što ga najviše interesuje i da na zabavan i kreativan način provede vreme raspusta družeći se sa svojim vršnjacima.

Naglasila je da su prethodnih godina na radionicama učestvovali brojni gosti, učenici iz drugih škola sa teritorije grada, a često su bili prisutni i roditelji koji su, kako je rekla, zadovoljni radom nastavnog osoblja sa njihovom decom i načinom na koji su radionice osmišljene.

– Kada smo pre četiri godine otpočeli projekat, strahovali smo da li će se deca odazvati našem pozivu i da li će radionice shvatiti na pravi način, ali već u prvoj godini grupa zainteresovanih brojala je najmanje 20 učenika. Prošle godine broj učesnika se kretao od 50 do 100 učenika po radionici – navela je Ostojićeva.