BUDUĆNOST TURIZMA U OBJEDINJENOJ PONUDI: Predstoji osnivanje Turističke organizacije regiona Podrinje

Nacionalna strategija razvoja turizma prepoznaje Podrinje kao oblast u kojoj treba osnovati regionalnu turističku organizaciju. Turistička organizacija Podrinja će najviše raditi na promociji turizma i na unapređenju standarda i kvaliteta života.

122
Dejan Stalović
Dejan Stalović. Foto: Lotel Media Group

Gradsko veće Loznice usvojilo je Sporazum o razumevanju i saradnji za osnivanje Turističke organizacije (TO) regiona Podrinje, koju će osim našeg grada činiti i opštine Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija u cilju zajedničke promocije ovog dela zapadne Srbije sa svim svojim turističkim kapacitetima i odredištima.

– Osnovna ideja, kada je reč o novoj Turističkoj organizaciji je da Nacionalna strategija razvoja turizma prepoznaje Podrinje kao oblast u kojoj treba osnovati ovakvu ustanovu – rekao je za „Loznički nedeljnik“ gradski menadžer Loznice Dejan Stalović.

On je naveo da je osnovana radna grupa predstavnika svih lokalnih samouprava koje će učestvovati u tom poduhvatu kako bi pravno uobličili ovaj osnivački akt.

– Sedište nove Turističke organizacije biće u Loznici, i to na istoj adresi sadašnje gradske TO u Ulici Jovana Cvijića, a ostale postojeće TO iz svih opština nastaviće sa svojim radom i realizacijom programa i manifestacija kao i do sada – dodao je menadžer.

– Stav pre svega gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića i njegovih saradnika, kao i celokupnog rukovodstva grada, jeste da se dobrim i kvalitetnim višegodišnjim ulaganjem, prvenstveno u infrastrukturu, podigne na viši nivo kapacitet i kvalitet turističkih ponuda i mislim da smo u tome uspeli, naročito ako znamo da je pored privrede i poljoprivrede to jedna od ključnih grana razvoja našeg grada – naglasio je Stalović.

Prema njegovim rečima, Turistička organizacija Podrinja će najviše raditi na promociji turizma i na unapređenju standarda i kvaliteta života u sve četiri lokalne samouprave koje osnivaju tu ustanovu.

– Plan je da se to radi kroz definisanje jedinstvenog turističkog prostora i umrežavanje svih nosilaca razvoja turizma. Nama treba jedinstveni turistički proizvod, suveniri, a to bi trebalo sve da bude u objedinjenoj ponudi regiona Podrinje – zaključio je Stalović.