TURISTIČKA PATROLA: Uručena priznanja za doprinos razvoju turizma

Uručivanjem priznanja za doprinos razvoju turizma grada Loznice u 2018. godini završena tradicionalna akcija. Primetno neprekidno zalaganje kojim Turistička organizacija grada podstiče unapređenje turizma u lozničkom kraju.

89
TURISTIČKA PATROLA: Uručena priznanja za doprinos razvoju turizma
Vukov dom kulture: dobitnici ovogodišnjeg priznanja u akciji "Turistička patrola". Foto: TV Lotel

Akcija pod nazivom „Turistička patrola“ održava se 14 godina zaredom u cilju poboljšanja kvaliteta turističko-ugostiteljskih usluga u lozničkom kraju i na osnovu primera dobre prakse ukazuje na modele koje treba slediti u raznim aktivnostima jer doprinose razvoju turizma.

Direktorka Turističke organizacije grada Loznice Snežana Perić je podsetila da je reč o manifestaciji u okviru koje turistički poslenici prate rad svojih saradnika i na kraju dodeljuju priznanja najuspešnijima u radu tokom čitave godine.

Ona je napomenula da je ove godine ovde otvoreno nekoliko hotela i restorana i održano mnoštvo manifestacija i da nije bilo lako izabrati najuspešnje.

Na svečanosti povodom završetka „Turističke patrole“, prošlog petka, uručeno je 12 priznanja privrednim subjektima i pojedincima koji su svojim aktivnostima i radom doprineli razvoju ovdašnjeg turizma Loznice, čije zalaganje podržava i lokalna samouprava.

Priznanja za doprinos razvoju turizma grada Loznice u 2018. godini dodeljena su „Lila Lo“ timu, grupi mladih koji su, pod istoimenim nazivom osmislili i realizovali prvi muzičko-scenski festival posvećen narodnom običaju u Jadru – lilanju.

Dobitnici priznanja su i Obrazovno-kulturni centar „Vuk Karadžić“ u Tršiću, novi hotel „MK“ sa tri zvezdice, hotel „Stobeks“; kafe-restoran „Kontakt“ u Banji Koviljači, domaćinstvo „Spremić“, Konak „Čuvarkuća“ u Tršiću, Agencija „Dar Luks“ u Banji Koviljači i tamošnje gljivarsko društvo.

Među dobitnicima priznanja su i Radaljac kompani, Osnovna muzička škola „Vuk Karadžić“ i Dona Petrović iz Hjustona u Americi, koja putem društvenih mreža promoviše Loznicu i Srbiju.

U ime svih nagrađenih, na svečanosti se zahvalio Zoran Spremić, vlasnik domaćinstva Spremić, koji je rekao da dobijena priznanja obavezuju da još više i bolje rade i narednoj godini.

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.