Humanitarna utakmica za pomoć sugrađanki Jasni Čikić

U dvorani Sportskog centra „Lagator“ održana fudbalska utakmica od koje sav prihod odlazi na lečenje naše sugrađanke. Za tri godine mladi u humanitarnim akcijama uspeli da prikupe 1.384.000 dinara.

128
Humanitarna utakmica za pomoć sugrađanki Jasni Čikić
Humanitarna utakmica "Partizan" (Beograd) i "Žozi junajted" (Loznica) u dvorani Sportskog centra "Lagator". Foto: TV Lotel

Grupa volontera lozničke Kancelarije za mlade (KZM) realizovala je u Sportskom centru „Lagator“ humanitarnu utakmicu na kojoj je nastupio tim veterana Fudbalskog kluba „Partizan“ iz Beograda i ovdašnji fudbaleri okupljeni u ekipi „Žozi junajted“, a sav prihod obezbeđen ovim događajem namenjen je za lečenje Lozničanke Jasne Čikić.

– Ponosan sam što je odziv naših sugrađana veliki, jer je ovo četvrti put da organizujemo ovakve humanitarne akcije, a treći put u ovoj godini – rekao je za „Loznički nedeljnik“ volonter i jedan od organizatora akcije Zoran Milivojević.

On je istakao da su on i njegovi saradnici, uglavnom srednjoškolci, od 2016. godine kada su se prvi put okupili oko ideje „da pomognu nekome“, uspeli da prikupe ukupno 1.384.000 dinara.

– Srećan sam što je Milan Simetić, dečak iz Republike Srpske, uspeo prošle godine da uz našu i pomoć još dobrih ljudi ode u Italiju na transplantaciju jetre i bubrega i što se danas dobro oseća i oporavlja – naveo je Milivojević.

– U martu smo pomogli maloj Magdaleni Đokić iz našeg grada, za koju smo prikupili pola miliona dinara i verujemo da će i ona dobiti bolje sutra, a zatim smo pomogli i Željku Jovičiću i nadamo se da će i on iz dana u dan biti sve bolje – dodao je on.

– Pre svega, građani znaju da mi to radimo sa Kancelarijom za mlade i izuzetno smo zahvalni gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću, koji nas je odmah podržao zajedno sa svim svojim saradnicima – zaključio je Milivojević.
Ova humanitarna manifestacija, koju je podržao grad Loznica, odvijala se u prepunoj hali Sportskog centra „Lagator“, a tom prilikom prikupljeno je blizu pola miliona dinara namenjenih za lečenje sugrađanke Jasne Čikić.