Direktor bolnice u Loznici: Nema mesta bahatom ponašanju ni među lekarima, ni među pacijentima

166
zoran-kovacevic-loznica

Smrt dečaka Radenka Nikodinovića bacila je svetlost na mnoge nepravilnosti u zdravstvenom sistemu i pokrenula lanac promena, ali je dovela i do sve brojnijih neprijatnih situacija između lekara i pacijenata – naglasio je dr Zoran Kovačević, v. d. direktor Opšte bolnice u Loznici.

– Ova tragedija je nažalost doprinela većem jazu između zdravstvenih radnika i pacijenata i zato pozivam građane da nezadovoljstvo i primedbe iskažu žalbom Upravi bolnice ili zastupniku pacijenata, a da se uzdrže od verbalnog, ili bilo kog drugog maltretiranja zdravstvenih radnika – kazao je dr Kovačević.

On je dodao da je pre nekoliko dana kod pedijatra došao roditelj zahtevajući uput za Beograd. Kada je lekarka upitala gde je dete, otac je uz psovku odgovorio:  „Šta se to tebe tiče? Tvoje je da daš uput!“.

– Sličnih primera ima puno i u drugim službama bolnice i Doma zdravlja. Ovu vrstu ponašanja ne možemo tolerisati i zato ćemo povećati broj radnika obezbeđenja i zatražiti i veće prisustvo policije– naglasio je direktor bolnice dodajući da  bahatom ponašanju ne sme biti mesta ni među pacijentima ni među lekarima.

On je zaključio da su se kobnog dana, prošlog meseca, na doktoru Dobrivoju Bojaniću slomila kola „našeg nezdravog zdravstvenog sistema“ i da je lekar, koji je ukazao prvu pomoć povređenom dečaku, tog dana imao oko 70 pacijenata.

– Da li je uopšte moguće u jednom danu korektno ispoštovati 70 procedura i napisati isto toliko korektnih izveštaja? Veoma teško! A za takvo stanje u našem zdravstvu sasvim sigurno nisu krivi samo lekari već odgovornost snosi celo društvo. U svakom slučaju, bahatom ponašanju ne sme biti mesta ni među lekarima ali ni među pacijentima – rekao je dr Zoran Kovačević.

10 KOMENTARI

  1. Da pocnem od zakazivanja, mislim da je lakse dobiti 7 na lotou nego da ti se neko smiluje i podigne slusalicu, sinoc sam zvala od 18h, stalno se javlja zvuk podignute slusalice, ne zauzeca, zovem preko centrale kartoteku posle 1h i zamolim ih da spuste slusalicu, normalno nisu odmah, posle par minuta i odmah dobijem vezu, ali tek u 19.05h!! Steta za loznicke pacijente sto je ovako divan covek i lekar na direktorskom mestu, jer mu to mnogo oduzima dragocenog vremena, posebno sada kad na orl i nemamo lekara, tu je uvek trebalo postaviti dobrog ekonomistu i pravnika, lekari neka lece, a pomenuti kadrovi nek se bave vodjenjem zdravstvenih ustanova!!!! Razumem mozda radi nekakvih konsultacija postaviti doktora za zamenika, ali za direktore nikada ne bi trebalo postaviti tu struku, posebno u okolnostima u kakvim smo sada kad nas nece nazalost imati ko leciti!!!

  2. A vise ni pomena da je DR bio u pripitom stanju?? I jos nesto, ali ne zelim da vredjam! Sestre se su odvratne, one se ponasaju kao da su one magistri! Svojim poznanicima guraju tablete u torbe uzete iz bolnice (doticni pacijent zivi u inostranstvu). Cistacice ocekujuu mito! Tako da…nemam vise sta da dodam. Samo Boze zdravlja da im se u ruke ne padne!

  3. Doktor Zoran Kovacevic je izuzetan Covek i lekar specialista. Sve ce pokusati da veati loznickoj bolnici da vrati ugled i cast doktorskoj profesiji. Pravi covek na pravom mestu. Nemojmo generalisati, ima divnih lekara i sestrica…verujem da ce Zoki uspeti da uvede red u bolnici…

  4. Postovani direktore,a mito i korupcija? Znate li mozda koliko kosta operacija na urologiji,ortopediji,ginekologiji? A tek poroditi se u nasoj bolnici, to je umetnost,ako nije tu „Vas“ lekar,nece vas niko pogledati.Mogu samo jedno reci:“ SVAKA CAST OCNOM ODELJENJU!“
    NE PONASAJU SE PACIJENTI BAHATO, VEC SU POJEDINI DOKTORI I ZDRAVSTVENI RADNICI IZGUBILI KOMPAS!!!!!!

  5. „Nema mesta bahatom ponasa nju“? Toliko o tome. Sinoc u bolnici „Dr Milenko Marin“ na odeljenju hitne sluzbe,cekajuci vec dva sata da me prime na pregled primecujem dolazak meni ne poznate gospodje u pratnji verovatno svoje dece,zena ima flaster na glavi,menja boje kao semafor vidi se da zeni nije dobro,njena deca kucaju na vrata i mole za pijem,a „doktori“ njih troje u ordinaciji mere nemoj babi od 300godina pritisak i u isto vreme bahato i bezobrazno bukvalno isteruju ljude napolje uz izgovor „vidite da imamo pacijenta ne moze te tako da ulazite“ I to je samo jedan primer,tako je sigurno svaki dan. Toliko o tome nema bahatog ponasanja? Opameti te se ljudi