Cela Loznica dva sata bila bez struje zbog kvara na trafostanici

114
loznica bez struje

Više od dva sata cela Loznica ostala je bez napajanja električnom energijom usled kvara na trafostanici u Ulici Republike Srpske.

Kako je potvrđeno iz lozničke „Elektrodistribucije“, nestanak struje desio se oko 12.40 zbog mehaničkog oštećenja na kablu, a napajanje potrošača uspostavljeno je oko 15 sati.

– Verovatno je neko ponovo pokušao da ukrade deo kabla i u toku je ispitivanje njegovih oštećenja. To je izazvalo kvar na prigušnici, koju smo odmah zamenili i tako obezbedili struju za grad. Policija takođe vrši uviđaj kako bi se ustanovilo da li je u pitanju pokušaj krađe ili neki drugi razlog – kaže Aleksandar Marković, direktor „Elektrodistribucije“.

Slična situacija desila se u novembru 2014. godine kada je oko 25.000 potrošača u Loznici puna dva sata ostalo bez električne energije usled krađe 35 kilovoltnih kablova u krugu nekadašnje fabrike „Viskoza“. Tada su bez struje bila domaćinstva, bolnica, sud, gradska toplana i druge ustanove u gradu.

Kradljivci su rizikovali svoju bezbednost, život, a napravili su veliki problem svima. To što su mogli da zarade je veoma malo u odnosu na štetu koju su počinili gradu, elektrodistribuciji i potrošačima.

Kako su objasnili u „Elektrodistribuciji“, prigušnica je vitalni element bez kojeg se ne sme pustiti trafo u rad.