MALAC GENIJALAC iz LOZNICE doneo bronzanu medalju sa međunarodne Olimpijade!

Desetog juna Beograd je bio domaćin velike međunarodne Olimpijade u mentalnom računanju koja je održana u Sava centru. Hiljadu i dvesta takmičara uzrasta od 5 do 12 godina nadmetalo se iz petnaestak evropskih zemalja.

885
Malac genijalac Loznica

Među učesnicima iz Srbije, bivših jugoslovenskih republika, Švajcarske, Rusije, Ukrajine, Mađarske… bilo je i jedanaestoro mališana iz Loznice, a osmogodišnja Tea Marković ostvarila je veliki uspeh, zauzela je treće mesto u konkurenciji svojih vršnjaka. Tea je član lozničke školice “Malac Genijalac“, a inače, pohađa OŠ “Jovan Cvijić“.

Takmičenje se sastoji od pismenog dela, rada na abakusu, i usmenog, odnosno mentalnog gde takmičari moraju brzo da izračunaju tačan rezultat, bez upotrebe bilo kakvih pomagala, dakle  isključivo napamet, a brojevi se na velikom platnu smenjuju izuzetno velikom brzinom (tri broja u sekundi).

Upis u školu šampiona je u toku!

U našim školama u radu sa decom koristi se abakus – drevna japanska računaljka pomoću koje se razvija niz veština, pospešuju se pažnja, koncentracija, analitičko i logičko razmišljanje, sve ono što je sve manje prisutno u današnje vreme kada mobilni telefon postaje “pametniji“ od nas.

Deca iz Srbije nedavno su na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj osvojila pet medalja, što je potvrda dobrog rada naših centara u zemlji.

Ono što centar iz Loznice želi da naglasi je to, da je septembarski upis u toku i da svi zainteresovani malci mogu da se jave, dođu u školicu i vide zašto su najbolji!

Informacije na: 064/06 00 819