KOŠEVI ZA BOLESNU DEVOJČICU: Humanitarni turnir u basketu tri na tri

Za lečenje četvorogodišnje Zorice Dragojlović koja boluje od spinalne mišićne atrofije na terenu lozničke Gimnazije ‘’Vuk Karadžić’’ danas je odigran humanitarni turnir u basketu tri na tri u organizaciji Žozi junajteda.

272
KOŠEVI ZA BOLESNU DEVOJČICU: Humanitarni turnir u basketu tri na tri
Foto: T. Ilić - Kurir.rs

Cena učešće na turniru bila je 600 dinara za pomoć maloj Zorici, a učestvovalo je osam tročlanih ekipa mladih Lozničana. Prema rečima Zorana Milivojevića, predstavnika organizacije Žozi junajted, ovo je početak humanitarne akcije prikupljanja pomoći za njeno lečenje, a već naredne nedelje u Omladinskom centru organizuju turnir u FIFI i PES-u, a cena učešća po osobi je 200 dinara.

Do sada je prijavljeno 50 ekipa za FIFU i više od 20 za PES. U planu je da sredinom narednog meseca Žozi junajted odigra humanitarnu futsalsku utakmicu, ‘’pravi spektakl’’, sa veoma atraktivnim ekipama za pomoć Zorici.

Do sada su u sklopu ove akcije priredili humanitarnu žurku na kojoj je nastupio
novosadski Tribal bend i prikupili 71 hiljadu dinara, a u planu su i druge akcije kako bi sakupili što više novca za lečenje devojčice.

Inače, Žozi junajted humanitarne akcije organizuje u saradnji sa lozničkom Kancelarijom za mlade i pruža mogućnosti svima koji to žele da pomognu.