Šampioni sa Drine: Niska medalja bogatija za 11 odličja

29

MALI ZVORNIK (01. NOVEMBAR 2023) – Okitili se medaljama: Šampioni sa Drine uspešni na Zvornik openu

Bogdan Negovanović junak karate turnira „Zvornik open”

Na devetom „Zvornik openu”, održanom proteklog vikenda u tom gradu Republike Srpske, takmičari malozvorničkog Karate klub „Šampioni sa Drine” osvojili su 11 medalja, šest zlatnih, srebrnu i četiri bronzane.

Bogdan Negovanović bio je najuspešniji takmičar turnira sa osvojene tri zlatne i srebrnom medaljom. On je bio najbolji u borbama u kategoriji do 37 i do 40 kilograma, kao i u katama apsolutni nivo.

Zlatne medalje osvojili su i Vuk i Đina Hajduković u borbama do 40 kilograma, odnosno do 39 kg, a Milica Negovanović u katama je bila prva, a u borbama do 30 kg osvaja bronzu. Konstantin Filipović osvojio je treće mesto u katama, a bronzanim odličjima okitili su se i Sara Mijatović i Marija Obrenović.

Na turniru su učestvovali i takmičari KK „Šampioni” iz Banje Koviljače koji su osvojili pet zlatnih, dve srebrne i tri bronzane medalje. Marko Vukašinović zauzeo je prvo mesto u borbama juniora do 61 kg i juniori open, a zlato su u borbama osvojili i juniorka Valentina Vukašinović (do 48 kg), Tijana Mijailović, nade (40 kg), i Dušan Jakšić, pioniri (30 kg).

Srebrne medalje osvojio je Milan Negovanović u konkurenciji kadeta do 52 kg i kadeta open, a bronzane Nikolaj Negovanović u katama i borbama poletaraca do 26 kg, kao i Veljko Avramović u katama.

U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

I Karate klub „Mawashi” iz Novog Sada;

II Karate klub „Bosna” iz Kalesije;

III Karate klub „Šampioni” iz Banje Koviljače.

Na turniru koji je organizovao zvornički Karate klub „Sensei” učestvovalo je 430 takmičara iz 43 kluba, sa preko 500 kategorija, iz tri države. Sledeće godine organizator proslavlja mali jubilej, 10 godina turnira, tako da će nastojati da kao domaćini opravdaju poverenje svih učesnika ovog međunarodnog takmičenja, istakao je Vojin Marjanović, predsednik karate kluba „Sensei” Zvornik.

Projekat „Sportski kutak Malog Zvornika” odobren je i sufinansiran radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Mali Zvornik u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.