Srđan Tomić i Anastasija Bošković vicešampioni Balkana

14

MALI ZVORNIK (30. OKTOBAR 2023) – Srđan Tomić i Anastasija Bošković donose srebro 🥈 u Mali Zvornik i Zvornik, a Petar Sandić bronzu 🥉

🏆 Naši šampioni, članovi SUB „Obilić” iz Malog Zvornika i BK „Obilić TRB” Zvornik, Anastasija Bošković, Srđan Tomić i Petar Sandić, dostojno su predstavili juniorsku i omladinsku reprezentaciju Srbije na šampionatu Balkana u Rumuniji! 🇷🇸

🎽 Srpska mladost bila je na visini zadatka! 14 medalja za Srbiju na šampionatu Balkana u Rumuniji. Nakon žetve, pregršt medalja stiže nam sa EUBC šampionata Balkana u omladinskoj i juniorskoj konkurenciji koje je održano od 18. do 29. oktobra 2023. godine u rumunskom mestu Ramniku Valča (Râmnicu Vâlcea).

🔖 Himna „Bože pravde” četiri puta je u znak trijumfa srpskih bokserki i boksera intonirana na ovom prvenstvu gde smo osvojili ukupno 14 medalja.

🔖 U kategoriji omladinki Srbiju su predstavljale Sanja Mitić (50 kg), Dragana Jovanović (54 kg) i Anastasija Bošković (66 kg), dok je u konkurenciji juniorki srpsku trobojku nosila Nikolina Džida (50 kg). Mitićeva je u kategoriji do 50 kilograma osvojila zlato savladavši u finalu Rumunku Mihaelu Badesku 2:1, Dragana Jovanović u kategoriji do 54 kilograma iskovala je zlato Srbiji pobedom nad Rumunkom Andreom Tudor, dok je Anastasija Bošković osvojila srebro u kategoriji do 66 kilograma izgubivši u finalu od domaće predstavnice Krinuta Sebe 0:3. Juniorka Nikolina Džida osvojila je bronzanu medalju.

🔖 Kod omladinaca boje nacionalnog dresa na Prvenstvu Balkana branili su: Filip Džida (63,5 kg), Nikola Cvetković (71 kg), Dimitrije Andrejević (75 kg), Marko Pižurica (80 kg) i Srđan Tomić (86 kg), pod vođstvom selektora Nebojše Čurovića. Pobedničko postolje Cvetković je osvojio u borbi sa Albancem Besianom Karajem u kategoriji do 71 kilogram, Marko Pižurica u kategoriji do 80 kilograma zlato oko vrata zaradio je savladavši u finalu domaćeg predstavnika, mladu nadu Rumunije Kosmina Buleua.

🔖 U konkurenciji juniora predstavljaji su nas Filip Stanojević (46 kg), Nikola Maksimović (48 kg), Nikola Bogatinoski (52 kg), Ognjen Antić (57 kg), Petar Sandić (60 kg) i Vasilije Đurđević (63 kg), pod vođstvom selektora Branislava Jovičića. Stanojević je zaustavljen u polufinalu od Grka Nearhosa Konstantinoudisa i time je osvojio bronzu, Maksimović je iskovao srebro porazom u finalu od Bugarina Angela Dimitrova. Bogatinoski je osvojio srebro izgubivši u finalu od Rumuna Renato Nika, Antić je zaustavljen u borbi za zlato od Rumuna Maria Geralia. Sadnić u polufinalu takođe od Rumuna Andrei Markua čime je osvojio bronzu, dok je Đurđević u borbi za naslov šampiona zaustavljen od Moldavca Danila Gurande.

🔖 „Iza nas je veliki i kvalitetan rad čija vrednost se najbolje vidi kroz ovaj veliki broj medalja koje je Srbija osvojila na šampionatu Balkana u omladinskoj i juniorskoj konkurenciji. Pamtićemo ovo takmičenje kako po medaljama, tako i od zajedništvu, druženju, velikom zalaganju kako na priremama, sparinzima, posebno u ringu na samim mečevima. Ponosni smo na kompletnu selekciju Srbije i na svih 14 medalja. Srećni se vraćamo kući i još više motivisani za nastavak jakog rada kako bi na narednim takmičenjima bili još jači i uspešniji” – rekao je selektor muške omladinske reprezentacije Nebojša Čurović.

Projekat „Sportski kutak Malog Zvornika” odobren je i sufinansiran radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Mali Zvornik u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.