SPEKTAKL U DVORANI LAGATOR: Futsal Srbija – Iran

Tako je to u dvorani Lagator! Kada je u pitanju vrhunski događaj, tada i spektakl bude na potrebnom nivou. Spektakl su priredili reprezentativci Srbije i Irana u malom fudbalu, u prvoj utakmici ovakve vrste u Loznici. U prepunoj hali pred više od 2000 gledalaca, u divnoj atmosferi i pravom sportskom štimungu, akteri su ulepšali veče brojnim ljubiteljima fudbala.

71
SPEKTAKL U DVORANI LAGATOR: Futsal Srbija - Iran
Sa meča Srbija-Iran - uzbuđenja na pretek. Foto: M. Lukić

Iran, trećeplasirana reprezentacija na poslednjem svetskom prvenstvu, opravdala je ulogu favorita i zasluženo slavila. Gosti su se predstavili u kvalitetnom izdanju, a brzom i racionalnom igrom relativno lako su postigli šest pogodaka.

Reprezentacija Srbije pružila je dostojan otpor i sopstvenim greškama kapitulirala više nego što je realno. Jedino veće oduševljenje prisutnima lansirano je u četvrtom minutu kada je stečeno vođstvo golom Slobodana Rajčevića. Isti igrač bio je strelac i u 39. minutu, dok je treći gol dao Miloš Simić u 33. minutu.

U svakom slučaju – istorijska utakmica u dvorani Lagator. Opravdala je poverenje i kvalitetom i posetom. Čak i poraz nije pomutio zadovoljstvo srećnika da prisustvuju ovom spektakularnom susretu.

Dobar rival

– Imali smo veoma kvalitetnog sparing-partnera, što nam je bio cilj, a ne rezultat. Prepune tribine potvrđuju privrženost i ekspanziju futsala na ovim prostorima – izjavio je selektor Irana Sejed Mohamad.

Nedostajala oštrina

– Ovo je kvalitetna utakmica gde smo neke golove primili zbog naših grešaka. Sa ovakvim protivnikom, koji je treći na svetu, moralo je energičnije – rekao je selektor Srbije Goran Ivančić.

Obeleženo 45 godina postojanja FS Loznice

Okupljanje brojnih fudbalskih poslenika u Loznici zbog prijateljske utakmice futsal reprezentacija Srbije i Irana bila je prilika da se obeleži četiri i po decenije postojanja Fudbalskog saveza Loznice. Svečanost u velikoj svečanoj sali Lagatora uveličali su brojni gosti. Prednjačili su iz FS Srbije: direktor reprezentacije Darko Kovačević, selektor Mladen Krstajić, koordinator Ilija Petković, potpredsednik FSS Nenad Bjeković, ali i predstavnici drugih saveza i klubova.

Savez je uručio opremu za 34 kluba, koliko je aktivno na teritoriji FS Loznica. Dodeljeno je i 19 zlatnih plaketa zaslužnima za afirmaciju Fudbalskog saveza Loznice. Dobitnici su: FS Srbije, grad Loznica, opština Mali Zvornik, FS RZS, FS Mačvanskog okruga, UFK Lagator, Mihailo Baštovanović, Vidoje Karapandžić, FK Loznica, „Sport u podrinju“, „Lozničke novosti“, TV Lotel i Zoran Vasiljević.

FS Loznice broji 69 klubova, od čega je 34 aktivno. Registrovano je oko 3500 fudbalera i aktivno 60 fudbalskih sudija.