BOKS: Spektakl u Lagatoru

Bokseri Loznice i valjevskog Metalca priredili su istinsku poslasticu i u dvorani Lagator privukli 4000 ljubitelja plemenite veštine. Domaći su iz derbija izašli kao pobednici identičnim rezulatatom (12:4) kao što je bilo u prvom kolu u Valjevu u korist Metalca. Ova dva kluba izjednačili su se u broju bodova, što produžava draž i neizvesnost ligaškog takmičenja.

125
BOKS: Spektakl u Lagatoru
Foto: Lotel Media Group

Sa trojicom novajlija Loznica je delovala veoma moćno. Ersan Gurdijeljac (56 kg), Novak Radulović (69 kg) i Sandro Poletan (81 kg) potvrdili su da će biti osetna pojačanja u nastojanjima kluba da posle Regionalne lige osvoji titulu ekipnog šampiona Srbije. Sva trojica, suptilnim demonstriranjem plemenite veštine, zabeležili su pobede i zaslužili gromoglasne aplauze probirljive domaće publike.

Pobede za domaću ekipu ostvarili su još Miloš Janković (60 kg), Petar Prokić (91) i Vladan Babić (+91). Poraženi su Sebastijan Šaćiri (64) i Stefan Panić (75). Ovaj drugi izgubio je prekidom u trećoj rundi, jer je pri sudaru glavama njegovom protivniku pukla arkada pa je Saviću pripala pobeda, jer su mu do prekida sudije dodelile više poena.

Valjevci su se predstavili u veoma dobrom izdanju. Njihov sastav Janjić, Gavrilović, Grmuša, Stanojević, Savić, Halas, Aleksić i Stanković zaslužuje svaki respekt. Ovog puta, motivisani domaćini bili su uspešniji i načinili realan korak ka tituli.

Pored čestitki za pobedu, Lozničani su dobili niz pohvala i hvalospeva za organizaciju i fenomenalan ambijent u dupke punom Lagatoru. Autentično je razmišljanje jednog od aktera, superligaša Vladana Babića:

– Nastupao sam širom svetskih meridijana, ali ovakve atmosfere nigde nema, publika je najbolja na svetu. I što je veoma bitno, ligu smo vratili na početak. Do kraja prvenstva s podjednakim šansama jurićemo titulu – izjavio je zadovoljni kolos Vladan Babić, kapiten reprezentacije Srbije.

Meč 7. kola ligaškog takmičenja Lozničani će imati večeras (četrvrtak). U dvorani Lagator ugostiće novosadsku Vojvodinu (19 časova).

Nenad Borovčanin: Moguća majstorica

– Takvog temperamenta nema nigde kao u Loznici, koja je grad boksa, a ovaj sport polako se vraća u Srbiji. Sledeće godine je balkanski šampionat, nije isključeno da Loznica bude domaćin. Što se lige tiče, ako na kraju klubovi budu imali identičan broj bodova, uslediće majstorica na neutralnom ringu – izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, naviknut na uobičajni štimung u dvorani Lagator u svojoj rodnoj Loznici.