Prijem za lozničke privrednike kod Gradonačelnika

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović bio domaćin prijema za lozničke privrednike i preduzetnike, kao i direktore javnih preduzeća i ustanova. Čelni čovek grada ocenio da je održan pozitivan trend kada je privredna aktivnost u pitanju i da sa dolaskom novih investitora u naš grad Loznica ima mogućnost da doživi novu reindustrijalizaciju.

294
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović
Vidoje Petrović. Foto: TV Lotel

Na prijemu koji je priredio za ovdašnje privrednike, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izrazio je očekivanje da će ostvarivanje čitavog niza razvojnih poduhvata, čija je realizacija počela ili uskoro predstoji, kroz nekoliko godina naš grad uvesti u grupu najbogatijih u Srbiji.

Petrović je rekao kako je 2018. godina bila interesantna i turbulentna, ali da su uspešno očuvani mir i stabilnost i da je održan pozitivan trend kada je privredna aktivnost u pitanju.

Ukazao je da nije lako dovoditi investitore, a istovremeno voditi bitku na domaćem terenu, podsticati poljoprivrednike i privrednike, rešavati probleme u zdravstvu i prosveti i sprovoditi aktivne mere u oblasti populacione politike.

– Neće biti lako ni u narednom periodu, ali primećujemo da se, kada je privreda u pitanju, krećemo i srećan sam što je sve više naših privrednika i preduzetnika, a dodatno me ohrabruje što je među njima dosta mladih ljudi – istakao je Petrović.

Osvrnuvši se na dosadašnja ostvarenja u gradu, Petrović je naveo da je u proteklim godinama svako iz svog ugla dao doprinos da Loznica postane bolje mesto za život, da bude predstavljena kao otvoren grad i grad dobrih i vrednih ljudi.

Zbog toga, naglasio je, nije slučajno da uz podršku sa državnog vrha u naš grad dolaze dva nova investitora iz oblasti automobilske industrije, koji pritom neće ugroziti domaće privrednike i preduzetnike.

– Naprotiv, investitori će ih kroz svoj rad i različite vidove saradnje sa njima uključivati u proces proizvodnje – naglasio je Petrović i dodao da sa dolaskom kompanija „Adient“ i „Mint“ naš grad ima mogućnost da doživi novu reindustrijalizaciju.

Gradonačelnik je visoko ocenio postojano poslovno prisustvo pojedinih ovdašnjih firmi i preduzeća na tržištu zemalja članica Evropske unije, čime po njegovom mišljenju, na najbolji način predstavljaju naš grad i zemlju.

PRIJEM ZA PENZIONERE

U Gradskoj upravi Loznice gradonačelnik je priredio prijem za lozničke penzionere i ukazao na stalnu brigu lokalne samouprave o našim najstarijim sugrađanima, što se kontinuirano i konkretno potvrđuje nizom pogodnosti koje grad obezbeđuje.

Naveo je da je u toku 2018. godine lokalna samouprava penzionerima i sugrađanima starijim od 65 godina podelila više od 5000 povlastica za besplatan javni prevoz na lozničkom području, a da je planirano da u narednom periodu bude podeljeno ukupno oko 18.000 povlastica.

Na prijemu koji je priređen 26. decembra, gradonačelnik Loznice je najavio da će početkom 2019. godine sa dvadesetak zainteresovanih ovdašnjih firmi i preduzeća (trgovačkim radnjama, radnjama koje se bave uslužnim delatnostima, apotekama) biti potpisan protokol o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim će biti omogućeno da penzioneri uz povlastice ostvare najmanje pet odsto popusta na proizvode i usluge koje te firme nude.

SUSRET SA MLADIMA

U ovdašnjem Omladinskom centru u sredu je organizovan prijem za naše mlade Lozničane, kojima, kako je prilikom susreta sa njima naglasio gradonačelnik, pripada budućnost.

– Grad je ponosan na naše mlade i imamo obavezu da brinemo o sopstvenom ponašanju kako bismo njima bili dobar uzor – istakao je Petrović i poručio da su njihova znanja i veštine trajne vrednosti zahvaljujući kojima će postepeno moći da preuzimaju vodeće uloge.

On je podsetio na konkurs koji će lokalna samouprava uskoro raspisati pod nazivom „Moja ideja za moju Loznicu“, a koji će omogućiti šire građansko učešće u životu lokalne zajednice i pozvao sugrađane da budu aktivni učesnici sa svojim dobrim idejama i predlozima.