U tradicionalnoj anketi izabrani najbolji sportisti Loznice u 2018. godini

Kod mladih sportista počasti su pripale košarkašima Bogdanu Nedeljkoviću i Pavlu Kuzmanoviću, a najuspešnije mlade sportistkinje su iz karate sporta – Svetlana Jerinić i Natalija Simić. Najbolji kolektiv je Ženski košarkaški klub Loznica, Željko Vasiljević je najbolji trener, a za najuspešnijeg sportskog radnika proglašen je Miroslav Ranković iz Rukometnog kluba Loznica.

114
U tradicionalnoj anketi izabrani najbolji sportisti Loznice u 2018. godini
Najbolji u lozničkom sportu sa čelnicima grada. Foto: TV Lotel

Komisija za sport grada Loznice u tradicionalnoj anketi izabrala je najuspešnije u 2018. godini. Najbolji sportista je Zdravko Savanović, član paraolimpijske reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojio zlatnu medalju na evropskom i svetskom prvenstvu. U konkurenciji sportistkinja najbolja je Bojana Janković (Karate klub „Jadar“, Draginac), na Balkanskom prvenstvu okitila se sa dve bronzane medalje (u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji), dok je sa Svetske premijer lige donela srebrnu i bronzanu medalju.

Kod mladih sportista počasti su pripale košarkašima Bogdanu Nedeljkoviću i Pavlu Kuzmanoviću. U sastavu reprezentacije Srbije do 18 godina, na Evropskom prvenstvu na Lagatoru osvojili su zlatnu medalju.

Najuspešnije mlade sportistkinje su iz karate sporta. To su pionirske reprezentativke Srbije Svetlana Jerinić (Akademija borilačkih sportova Loznica) i Natalija Simić („Šampioni“, Banja Koviljača). Svetlana je prvak Srbije kod nada i druga kod kadeta, dok je Natalija osvojila srebrnu medalju na prvenstvu Balkana.

Najbolji kolektiv je Ženski košarkaški klub Loznica, koji je ove godine izborio plasman u Prvu ligu, gde je odlično startovao i trenutno je na petom mestu. Istinsku poslasticu košarkašice Loznice servirale su pobedom na Lagatoru nad Partizanom, ovogodišnjim osvajačem Kupa Srbije.

Željko Vasiljević je najbolji trener. Sa velikim uspehom predvodi košarkašice Loznice, kao i košarkaše koji su prvi u Regionalnoj ligi. U stručnom štabu je mlađih reprezentativnih selekcija Srbije i trener razvojno-trenaškog centra KSS. Poseduje FIBA licencu i predavač je na mnogim internacionalnim kampovima.

Za najuspešnijeg sportskog radnika proglašen je Miroslav Ranković (RK Loznica). Pokretač je škole rukometa i škole mini rukometa. Velikim trudom i zalaganjem i kao uspešan privrednik doprineo je da se klub takmiči u Super B ligi.

Na koktelu u gradskoj upravi priznanja su uručili zamenik gradonačelnika Radovan Divnić, pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, gradski menadžer Dejan Stalović, zamenik predsednika Skupštine grada Dragan Vučetić i član Gradskog veća zadužen za sport Nenad Radić.