ODRŽANA 16. ŠTUKIJADA: Najuspešniji ribolovac iz Osečine

Za tri sata nadmetanja ulovljeno tri štuke. Najveća ulovljena štuka težila je 1348 grama.

227
ODRŽANA 16. ŠTUKIJADA: Najuspešniji ribolovac iz Osečine
Foto: Lotel Media Group

Organizacija sportskih ribolovaca „Drina“ iz Loznice, uz podršku grada Loznice, priredila je u subotu u Lipničkom Šoru 16. po redu „Štukijadu“, a od tri ulovljena primerka štuke tokom tročasovnog nadmetanja, najveću je upecao Marko Jovanović iz Osečine.

Svim takmičarima ribolov je bio dozvoljen sa samo jednim štapom (po izboru), koristeći varalicu ili živi mamac (keder). Pravo učešća imali su svi ribolovci sa važećom ribolovačkom dozvolom i članskom kartom za 2018. godinu.

Za tri sata nadmetanja ulovljeno je tri štuke. Najbolji ulov, težak 1348 grama, imao je Marko Jovanović iz Osečine, kojem je ovo peti put da se takmiči. Drugo mesto je zauzeo Goran Velimirović iz Loznice sa ulovom od 810 grama, a treći je bio Petar Tripković iz Loznice, čija štuka je imala 563 grama.

Lovila se štuka u zakonski propisanim merama – od najmanje 40 centimetara i takmičar je bio dužan da je sačuva do merenja u što boljem stanju da bi kasnije mogla da se vrati u vodu, što je i učinjeno nakon proglašenja pobednika.

Kao i prethodnih godina, i ove je za sve učesnike i goste pripremljen svečani ručak, kao i vredne nagrade za najuspešnije takmičare.

Prema kalendaru ribolova, od 1. aprila je dozvoljen ulov štuke, tako da je sa ovom tradicionalnom manifestacijom i zvanično otvorena sezona pecanja ove vrste ribe.