GRADONAČELNIK LOZNICE: Naš grad sve bolje mesto za život

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović ocenio da se radovi obavljaju kvalitetno i osvrnuo se na nedavnu halabuku zbog seče pojedinih stabala u ovoj ulici. Ukazao je kako je posle uklanjanja obolelih stabala postala vidljiva nadgradnja na pojedinim zgradama, koja je ruglo i narušava izgled tog dela Loznice, što ukazuje na stvarni razlog vajne zabrinutosti pojedinaca, ali kako je naglasio, uprkos napadima, građani nisu poverovali manipulatorima i prevarantima, već onima kojima su dali mandat. Petrović je ukazao da se u Srbiji vodi agresivna politika prema vlasti koja se temelji na uvredama, pretnjama i nasilju umesto na argumentima.

153
GRADONAČELNIK LOZNICE: NAŠ GRAD SVE BOLJE MESTO ZA ŽIVOT
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sa saradnicima na gradilištu u Ulici Svetog Save. Foto: Redakcija

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović obišao je sa svojim saradnicima Ulicu Svetog Save, čija je rekonstrukcija u toku, i tom prilikom je ocenio da je dinamika radova dobra i izrazio očekivanje da će posao biti završen u predviđenom roku, naglasivši da se u našem gradu puno gradi i ulaže, što građanima daje realan optimizam da Loznica iz dana u dan postaje bolje mesto za život.

Kako je objasnio, prema rečima izvođača najteži zemljani radovi su završeni i u prvom delu ulice moraju biti malo intenzivirani.

– Očekujemo da će Loznica nastaviti mnogo više i brže da se razvija, pre svega infrastrukturno, ali kao što se već uveliko zna i govori, i privredno i ekonomski, što predstavlja otvaranje novih radnih mesta, o čemu ćemo u narednih nekoliko dana mnogo više govoriti – rekao je Petrović prošlog četvrtka prilikom obilaska gradilišta.

Kako je napomenuo, nije imao nijednu primedbu od nadzornog organa kada je u pitanju kvalitet radova osim da se malo pojača njihova dinamika.

– Građani mogu u potpunosti da budu spokojni kada je u pitanju politika oko koje smo se okupili i realizacija njenih programa i aktivnosti. Ovde, u Ulici Svetog Save jeste potvrda da smo ostali čvrsto privrženi tome da naš grad učinimo boljim mestom za život i on će to biti i uveliko jeste – istakao je čelni čovek Loznice.

On se zapitao da li je buka koja se digla oko seče stabala u toj ulici možda želja da se prikrije nadgradnja na zgradama, koja je rađena devedesetih i početkom dvehiljadite godine.

– Srećan sam što smo posle mnogo truda uspeli da zaustavimo nadgradnju u Loznici jer nije normalno nadziđivati u zemlji u kojoj se površina po glavi stanovnika povećava, praviti neadekvatne kule pod oblacima kada imamo slobodno građevinsko zemljište – naglasio je on.

Kako je naveo, Loznica će sa skupštinama stanara i upravnicima zgrada koje imaju nadgradnju morati da se dogovori o obnovi njihovih fasada u skladu sa normama energetske efikasnosti jer je to prelepa ulica sa adekvatnim prostorom za parkiranje, trotoarima i dobrim kolovozom.

– Ovaj mobilijar koji se polako priprema i već dobija prve vizure i okvire izgleda fantastično, ali ako pogledamo ovakve zgrade i nadgradnju, onda će to sigurno biti neverovatan kontrast, što ostavlja ružnu sliku i uzalud sve ono što smo do sada radili – ukazao je Petrović.

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.