Osnovna škola „Kadinjača“ obeležila svoj praznik: SLEDI ZAMENA STOLARIJE

Škola „Kadinjača“ počela je da radi školske 1960/61. godine. Lokalna samouprava namerava da na školskom objektu zameni fasadnu stolariju, čime će biti zaokružena ulaganja u građevinske radove na matičnoj školi i izdvojenom odeljenju.

196
Osnovna škola „Kadinjača“ obeležila svoj praznik SLEDI ZAMENA STOLARIJE

U Osnovnoj školi (OŠ) „Kadinjača“ u Loznici svečano je, povodom 57. godišnjice rada te ustanove, obeležen Dan škole i tom prilikom je najavljeno da će ulaganja u obnavljanje školskih objekata biti zaokružena zamenom fasadne stolarije.

Obraćajući se prisutnima na svečanosti priređenoj povodom Dana škole, pomoćnik gradonačelnika Loznice LJubinko Đokić rekao je kako je „Kadinjača“ danas moderna, dobro opremljena i infrastrukturno dobro uređena škola, ali da su najvredniji u njoj – učenici i zaposleni.

– Lokalna samouprava planira da izdvoji sredstva za zamenu fasadne stolarije na školskom objektu, čime će biti zaokružena ulaganja u građevinske radove na matičnoj školi i izdvojenom odeljenju – naveo je Đokić.

Direktorka „Kadinjače“ Nada Ostojić rekla je da zaposleni u toj ustanovi teže da se neprekidno stručno usavršavaju kako bi unapredili kvalitet rada i da opremaju školu savremenim nastavnim sredstvima, u čemu imaju pomoć mnogih roditelja, lokalne samouprave i institucija u gradu.

U programu svečane priredbe priređene u fiskulturnoj sali, kojoj su prisustvovali učenici, njihovi roditelji, predstavnici lokalne samouprave i drugih škola, učestvovale su sve školske sekcije, a učenici su se predstavili kolažom različitih umetnosti: recitacijom, muzikom, igrom i glumom.

OŠ „Kadinjača“ počela je da radi školske 1960/61. godine, a danas je to moderna škola koju je visoko ocenio Tim za spoljašnje vrednovanje rada škola Ministarstva prosvete, što je svrstava u jednu od retkih u Srbiji.

Nastavu u toj ustanovi, koja ima 85 zaposlenih, ove školske godine pohađa blizu 900 učenika u dva objekta.