POKRADENI PTT ORMARIĆI Građani Loznice bez telefona,televizije i interneta

119
pokradeni ptt ormarici loznica

Zbog krađe većeg broja samostalnih izvodnih PTT ormarića, više od sto potrošača iz Lešnice, Jelava, Straže i Lipničkog Šora ostalo je tokom vikenda bez telefonske veze i interneta.

Kradljivci su u noći između subote i nedelje odneli više od pedeset ormarića, zbog čega su građani ostali bez mogućnosti da prate televizijski program, koriste druge internet usluge, kao i da komuniciraju putem fiksne telefonije.

– Prve prijave su stigle u subotu, a juče je još nekoliko meštana potvrdilo da je ispred njihovih kuća nestao ormar, a telefonski kablovi ostali da vire iz postolja za koje su bili pričvršćeni. Sve smo prijavili policiji i „Telekomu“, čiji radnici su već jutros izašli na teren da otklone kvarove i postave nove ormariće – keže Vojislav Jančić, predsednik Mesne zajednice Jelav.

Mile Banović iz Straže takođe je ostao bez telefona jer su kradljivci i ispred njegove kuće u Ulici Vuka Karadžića odvalili ormar. Nadležni u „Telekomu“ su potvrdili da su krađe prijavljene i iz nekih delova Loznice, kao i u Banji Koviljači, Budimliji i Bradiću.

– Slične krađe su se desile i u septembru prošle godine, a sada se to ponovilo. Ne znamo tačan broj pokradenih ormarića jer prijave građana pristižu i danas, ali će svi oni biti zamenjeni novim i kvarove ćemo otkloniti u toku dana – kažu u „Telekomu“.

PTT ormarići su napravljeni od legure i teški su oko deset kilograma, nemaju veću vrednost, ali ih kradljivci, najverovatnije, pretapaju i prodaju kao sekundarnu sirovinu.