Sa redovne izborne skupštine Advokatske komore Šabac: IZABRANI SVI ORGANI KOMORE

Izabrano novo rukovodstvo Advokatske komore Šabac, čiji će predsednik, posle verifikacije, biti šabački advokat, dosadašnji potpredsednik, Vladan Mijailović. Komora ima oko 370 aktivnih advokata, koji deluju u 13 lokalnih samouprava zapadne Srbije.

950
Sa redovne izborne skupštine Advokatske komore Šabac IZABRANI SVI ORGANI KOMORE
Advokatska komora Šabac (AKŠ) na redovnoj izbornoj skupštini održanoj u Banji Koviljači. Foto: Lotel Media Group

Advokatska komora Šabac (AKŠ) na redovnoj izbornoj skupštini koja je održana u Banji Koviljači izabrala je novo rukovodstvo za sve svoje organe, čiji je mandatni period četiri godine.

Predsednik AKŠ, loznički advokat Slobodan Milutinović rekao je kako je prema Statutu obavezno redovno održavanje kako bi se usvojili određeni dokumenti koji su važni za rad Komore poput finansijskog plana ili izveštaja o radu, dok je drugi deo skupštine održane u hotelu „Rojal spa“ bio izborni. Sve izborne aktivnosti obavljene su uz učešće 37 delegata.

– Na ovoj izbornoj skupštini su izabrani svi organi od potpredsednika Komore do članova Upravnog odbora, zatim disciplinskih tužilaca, disciplinskih sudija i svih ostalih organa koji su neophodni za normalan rad Komore i to za mandatni period od 2018. do 2022. godine – rekao je Milutinović.

Kako je objasnio, za mesto predsednika se ne vrši izbor s obzirom na to da Statut predviđa da se dosadašnji potpredsednik imenuje za predsednika, tako da će ta funkcija biti protokolarno potvrđena od strane Skupštine za verifikaciju mandata, predsednika i ostalih
organa – istakao je Milutinović.

Advokatska komora Šabac trenutno broji 370 aktivnih advokata i 152 advokatska pripravnika, što je značajan intelektualni potencijal za srpsku advokaturu i delovanje u okviru profesije.

– Naša komora broji više od 500 članova, a to je veliki intelektualni podstrek za ostvarivanje zakonitosti i poštovanje zakona i zaštite prava svih naših građana, a mi nastojimo da se borimo da to bude što uspešnije – naveo je predsednik AKŠ Slobodan Milutinović.

Slobodan Milutinović
Slobodan Milutinović, dosadašnji predsednik AKŠ. Foto: Lotel Media Group

Milutinović se osvrnuo na protekli period kada je on stupio na funkciju predsednika ove komore.

– Za vreme mog mandata bilo je veoma turbulentno jer sam preuzeo tu funkciju kada su advokati imali protest, gde smo uspeli da ostvarimo određeno pravo za profesiju, a i sada smo posle 14 godina borbe uspeli da dobijemo jedan usaglašeni tekst Zakona o besplatnoj
pravnoj pomoći, što je veoma bitno. Sve postignuto je zasluga jedinstva u Advokatskoj komori Srbije jer su sve komore to podržale kako bismo dobili kvalitetan zakon koji će omogućiti građanima besplatnu pravnu pomoć – zaključio je predsednik AKŠ Slobodan
Milutinović.

Šabački advokat, dosadašnji potpredsednik Vladan Mijailović, nakon verifikacije, biće u naredne četiri godine predsednik AKŠ.

AK Šapca osnovana je 1972. godine, pokriva područje tri grada Loznice, Šapca i Valjeva, kao i opštine Bogatić, Krupanj, Ljubovija, Mali Zvornik, Osečina, Koceljeva, Vladimirci, Mionica, Ljig i Ub.