Loznička „Toplana“ spremna za početak rada

Od 2. oktobra Javno komunalno preduzeće „Toplana Loznica“ počelo sa toplim funkcionalnim probama. Direktor lozničke „Toplane“ Miodrag Dišić istakao da to preduzeće beleži izuzetno dobro poslovanje u poslednje dve godine.

72
LOZNIČKA „TOPLANA“ SPREMNA ZA POČETAK RADA
Loznička toplana "Gradilište". Foto: M. Lukić

Javno komunalno preduzeće (JKP) „Toplana Loznica“ blagovremeno je tokom leta obavilo sve neophodne organizaciono-tehničke pripreme za novu grejnu sezonu, koja bi posle hladnih i toplih funkcionalnih proba zvanično trebalo da počne 15. oktobra, po istim cenama koje su važile i tokom prošlih šest sezona.

Hladne probe su završene, a 2. oktobra su počele tople funkcionalne probe na kotlarnici nove toplane, kao i kotlarnicama „Štira“, „Moda“ i „Banja Koviljača“, što je, prema rečima direktora „Toplane“ Miodraga Dišića, potvrda njihove spremnosti za novu grejnu sezonu.

– Zbog izrazito niskih temperatura u prethodne dve grejne sezone morali smo da počnemo sa snabdevanjem potrošača toplotnom energijom 7. oktobra, a ukoliko vremenske prilike to budu zahtevale i ove godine, odnosno ukoliko prosečna dnevna temperatura u narednim danima bude niža od 12 stepeni Celzijusove skale, po zakonu imamo obavezu da počnemo sa grejanjem – rekao je Dišić za „Loznički nedeljnik“.

Kako je istakao, s obzirom na to da ove godine nije došlo do značajnih promena u ceni energenata, cene grejanja stambenog i poslovnog prostora (koje čini fiksni i varijabilni deo) ostale su nepromenjene u odnosu na prethodnih šest sezona (od 2013. godine).

– Toplana koristi prirodni gas kao energent na svim kotlarnicama i kada se radi o nabavci energenata, ne postoji nikakav problem budući da je produžen ugovor o snabdevanju koji imamo sa Akcionarskim društvom za distribuciju gasa „Loznica gas“ – naveo je Dišić.

On je naglasio da su u prethodnom periodu rekonstruisani i sanirani delovi toplovoda na nekoliko lokacija i nabavljena nova oprema. Ove godine radilo se na zameni 140 metara toplovoda u Bulevaru Dositeja Obradovića, gde su beleženi najveći gubici toplotne energije, a ugrađeni su i delitelji toplote u nekoliko stambenih jedinica“.

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.