Sara Ćirković najuspešnija bokserka Evropskog prvenstva za mlađe seniore

10

MALI ZVORNIK (19. NOVEMBAR 2023) – Zlatno odličje trijumfa 🥇 i četiri bronzane medalje 🥉🥉🥉🥉 za boksersku reprezentaciju Srbije

🥊 Sara Ćirković, aktuelna šampionka sveta u konkurenciji juniorki sada je i zvanična prvakinja Evrope u uzrastu mlađih seniorki, savladavši sve prepreke na prvenstvu Starog kontinenta u boksu za seniore i seniorke do 22 godine (U22). Sve mečeve dobila je jednoglasnom sudijskom odlukom, bez izgubljene runde❗️

Reprezentativka Srbije 🇷🇸, koju Podrinje uvek bodri, Sara Ćirković je pobedom u finalnom meču nad Ruskinjom 🇷🇺 Julijanom Sergejevnom Savrom (Ulьяna Sergeevna Savro) postala je šampionka Evrope U22! Ovaj trijumf je, nesumnjivo, potvrda izvanrednog učinka selektora ženske bokserske reprezentacije Srbije svih uzrasta i Sarinog klupskog trenera Mirka Ždrala.

🎙 „Ponosan sam i srećan pre svega što Sara ostvaruje kontinuitet velikih rezultata i što nam svima pokazuje da će ostvariti seniorske rezultate na evropskom, svetskom i olimpijskom nivou. Zahvalan sam Bokserskom savezu Srbije i predsedniku saveza Nenadu Borovčaninu, koji pružaju mogućnosti da budemo spremni za ovaj nivo takmičenja i ostvarimo velike rezultate”, istakao je Ždralo.

🏬 Finalni susreti održani su u Sportskom centru „Morača” u Podgorici, u nedelju, 19. novembra.

🥊 Sara Ćirković, u kategoriji do 54 kilograma, plasirala se u finale Evropskog prvenstva za mlađe seniore tokom takmičarskog programa u Budvi. Bez problema je izašla na kraj sa Irkinjom Robin Keli 🇮🇪 (Robin Kelly), pobedivši jednoglasnom sudijskom odlukom. 🗓 Maestralno je, u četvrtfinalu, boksovala protiv jako dobre Nemice Sarah Merjem Binbir, (Sarah Meryem Binbir) 🇩🇪, ubedljivo pobedila i time osigurala prvu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu U22.

Ruskinja 🇷🇺 Julijana Savro (Ulьяna Sergeevna Savro) pobedila je u polufinalu Turkinju 🇹🇷 Nilaj Jaren (Nilay Yaren Cam), a u četvrtfinalu bila je nadmoćnija u susretu sa Rumunkom 🇷🇴 Kristinom Brinkoveanu (Cristina Brincoveanu).

Srbija je pod svodovima Mediteranskog sportskog centra u Budvi osvojila još četiri bronze u muškoj konkurenciji (Omer Ametović, Jovan Nikolić, Almir Memić, Semiz Aličić), pošto su četvorica mladih boksera zaustavljeni u polufinalu.

Na šampionatu Starog kontinenta u Crnoj Gori učestvovalo je više od 300 boksera i bokserki iz 35 zemalja Evrope. Srbiju na ovom prestižnom takmičenju predstavljalo je devet takmičara: Omer Ametović, Semiz Aličić, Stefan Camović, Almir Memić, Jovan Nikolić Aleksej Šendrik, Sara Ćirković, Kristina Nađ – Varga i Anđela Branković, predvođeni selektorima Milanom Piperskim i Mirkom Ždralom.

🗺 Budva je, izuzev finala koje je organizovano u Podgorici, od 10. do 20. novembra bila domaćin Evropskog prvenstva u boksu za seniore i seniorke do 22 godine. 🇲🇪

🗓 U septembru je na hitnoj sednici Evropske bokserske federacije jednoglasno izglasano da se prvenstvo Evrope (U22) prebaci u Budvu iz Bakua, koji je trebao da bude domaćin.

📄 Evropska bokserska federacija je, nakon što Bokserski savez Azerbejdžana nije na vreme potpisao ugovor i obezbedio tražene uslove, reagovala kako ne bi dovela u pitanje organizaciju tog velikog takmičenja.

🎫 Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine treće je veliko međunarodno boksersko takmičenje u Budvi ove godine, nakon Svetskog kupa za mlade u martu i Eurokupa za seniore u oktobru.

Projekat „Sportski kutak Malog Zvornika” odobren je i sufinansiran radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Mali Zvornik u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.