Uručene dve klime porodilištu u Loznici

52
urucene-dve-klime-porodilistu-u-loznici

Porodolište lozničke Opšte bolnice dobilo je juče (18. JUL) dva klima uređaja u akciji „Klime za porodilišta“, koju organizuje „Blic fondacija“ zajedno sa kompanijom „Elkom trejd“ iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Rashladne uređaje dr Jugoslavu Gruboru, šefu porodilišta, u ime „Blic fondacije“ uručio je Slobodan Pajić, dopisnik iz Loznice, koji je podsetio da je Loznica jedan od 24 grada i opštine koje su obuhvaćene akcijom namenjenoj tek rođenim bebama.

– U nameri da poboljša uslove za boravak trudnica, porodilja i novorođenčadi, „Blic fondacija“ se potrudila da u partnerstvu sa društveno odgovornim firmama učini značajne korake. U letnjim danima, najbitnije je obezbediti klimatizovane prostorije, kako za pacijente tako i za zaposlene medicinske radnike, što je prepoznala kompanija „Elkom trejd“, koja je darivala 50 klima za porodilišta širom Srbije. Ovo nije prvi put da „Blic fondacija“ pomaže Loznici i Lozničanima, a do sada su zahvaljujući akciji „Srce za decu“ tri porodice iz Banje Koviljače, Gornje Borine i Jadranske Lešnice dobile bolje uslove za život – rekao je Pajić, koji je najavio da će uskoro stići i aparat za proveru sluha kod novorođenčadi.

Dr Jugoslav Grubor se zahvalio darodavcima na ovom značajnom poklonu i poručio da će od danas svakome ko boravi na odeljenju taj boravak biti ugodniji.

– Mi smo imali do sada četiri klime, koje nisu bile uvek u funkciji i klimatizacija je bila loša. Problem su imele i pacijantkinje i naše osoblje jer boravak porodilja traje od tri do sedam dana tako da je leti boravak vrlo problematičan. Našem porodilištu fali između osam i deset klima i ova dva uređaja će doprineti da se to promeni. Stavićemo ih u dve najveće sobe – reko je dr Grubor i dodao da je trenutno sedam beba u porodilištu i da je jedna žena u porođaju.

Kapacitet lozničkog porodilišta je 23 postelje i opslužuje region, uključujući opštine Mali Zvornik, Ljuboviju, Krupanj, ali i neke preko Drine u BiH. Godišnje se ovde ovabi između 1.100 i 1.200 porođaja. Porodilja Jelena Bojić, koja nije bila rada da se fotografiše za novine uputila je pohvale osoblju i uslovima u porodilištu, ali i istakla da će nove klime značajno doprineti prijatnijem boravku u sobama.

– U ovom porodilištu sam drugi put i rodila sam dečaka. Ovde su uslovi dobri, osoblje je pažljivo, ali je prilično toplo. Klimatizacija soba je pravo rešenje – rekla je ona, dok su monteri već prionuli na posao kako bi što pre postavili rashladne uređaje.

Oceni ovaj članak

OSTAVI KOMENTAR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Unesite Vaše ime ovde