ZNAČAJNA INVESTICIJA U SPORT: Loznici stadion po UEFA 4 standardu

Procenjena vrednost izgradnje stadiona u Loznici 13 miliona evra, a radovi bi trebalo da počnu do kraja 2019. godine. Izgradnja novog gradskog stadiona značajno će pospešiti razvoj sporta, podići kvalitet pružanja usluga i stvoriti bolje uslove za bavljenje različitim sportovima i sportskim disciplinama u Loznici.

1411
ZNAČAJNA INVESTICIJA U SPORT: Loznici stadion po UEFA 4 standardu
Foto: Gradska uprava

Do kraja ove godine trebalo bi da počne izgradnja novog fudbalskog stadiona na Lagatoru, po UEFA 4 standardu, za koji je projekat završen, a procenjena vrednost tih radova, za koje će sredstva odobriti Vlada Republike Srbije, iznosi 13 miliona evra.

To su novinarima „Medijske grupe Lotel“ nedavno potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

– Mi ćemo u ovoj godini u devet srpskih gradova, među kojima je i Loznica, početi izgradnju stadiona po UEFA 4 standardima na kojima će se igrati međunarodne fudbalske utakmice. Uskoro počinjemo taj stadion, jer su projekti urađeni, a vi gledajte da li ćete da imate prvoligaša ili nećete, to sad od vas zavisi – istakao je predsednik Vučić.

On je tom prilikom primetio da ta vest izaziva veliku radost kod građana u svim gradovima u kojima će se stadioni graditi.

– Mi pričamo da ćemo rekonstruisati bolnice, povećati plate medicinskim sestrama ili penzije penzionerima, ali je neverovatno koliko ljudi vole stadione, verovatno zato što je nama muškarcima fudbal najvažnija sporedna stvar – naveo je Vučić.

Gradonačelnik Petrović je ocenio da će izgradnja novog gradskog stadiona u Loznici značajno pospešiti razvoj sporta, podići kvalitet pružanja usluga i stvoriti bolje uslove za bavljenje različitim sportovima i sportskim disciplinama.

– Želim da kažem da je Loznica na listi malog broja gradova u Srbiji u kojima će naša Vlada preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima graditi stadion po UEFA 4 standardima, na kojem će moći da se igraju međunarodne utakmice, a procenjena vrednost izgradnje iznosi oko 13 miliona evra – naglasio je Petrović.

– To znači da ćemo ovde u gradu dobiti novi stadion sa 8200 mesta, sa tribinama koje su pokrivene sa sve četiri strane, sa najsavremenijim reflektorima i kompletnom pratećom infrastrukturom. Pored gradskog stadiona, gradiće se i pomoćni teren u skladu sa tim standardima – dodao je on.

Petrović je ukazao da je, osim službenih prostorija i sadržaja koji treba da prate takav jedan sportski objekat (teretana, kuglana i najverovatnije streljana), planiran još jedan teren, takozvana „balon sala“, za koju je urađen nacrt projekta, ali je preostalo da se utvrdi da li će i taj teren moći da se „ukomponuje“ u ceo taj prostor.

Prema ranijim planovima, u neposrednoj blizini stadiona radiće se i nova ulica koja će povezati dva magistralna puta – Šabački i Valjevski put i biće kompletno uređen čitav prostor na Lagatoru.

Osim Loznice, nove stadione će dobiti i Vranje, Leskovac, Zaječar, Kraljevo, Kragujevac, Novi Sad, Subotica i Beograd.