NAGRADA KOŠARKAŠKOG SAVEZA SRBIJE: Lozničanka Aleksandra Crvendakić bez konkurencije

U izboru Košarkaškog saveza Srbije promovisani su najbolji u 2018. godini. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Aleksandra Crvendakić (22), talentovana Lozničanka.

117
NAGRADA KOŠARKAŠKOG SAVEZA SRBIJE: Lozničanka Aleksandra Crvendakić bez konkurencije
Aleksandra Crvendakić. Foto: KSS

Nastupajući za mađarski Šopron igrala je finale Evrolige, osvojila titulu u Mađarskoj, bila na pragu VNBA boraveći u Americi na kampu Sijetla, kasnije šampiona.

Nadarena reprezentativka Srbije stasava u istinskog vođu nove generacije. Uostalom, prošla je sve reprezentativne selekcije, prava karijera tek predstoji.

– Ovo je velika čast za mene. Postaraću se da opravdam poverenje. Košarku sam učila od najboljih. Moja generacija spremna je za nove visoke domete srpske košarke – blistala je od sreće i zadovoljstva Aleksandra Crvendakić.

Mlada košarkašica vrhunskog potencijala mnoge snove je ostvarila. Veoma ambiciozan je student ekonomije. Ostala je još jedna godina do sticanja fakultetske diplome.

– U životu moraju da postoje prioriteti. Košarka i studije kod mene su na prvom mestu – objašnjava ova veoma ambiciozna i primerna devojka.

Ovog puta našla se u veoma kvalitetnom društvu. Naime, pored Aleksandre Crvendakić u ženskoj košarci, godinu 2018. kod košarkaša obeležio je Nikola Jokić, as Denvera u NBA ligi. Priznanja su takođe dobili juniorska muška reprezentacija – zlatna na prvenstvu Evrope u Rigi, mlada ženska reprezentacija – srebrna na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i seniorska reprezentacija u basketu tri na tri – evropski i svetski šampioni. Nagrade je uručio predsednik KSS Predrag Danilović.