BOKS: Spektakl na Lagatoru

Dugo jedan sportski događaj nije privukao toliku pažnju u dvorani Lagator kao duel boksera Loznice i Radničkog (Beograd). Mada je TV Arena direktno prenosila meč, susret starih rivala pratilo je oko 2500 gledalaca. Lepa slika otišla je iz Loznice, jer su posetioci u divnom ambijentu korektno bodrili ljubimce.

80
BOKS: Spektakl na Lagatoru
Susret starih rivala u Lagatoru pred oko 2500 gledalaca. Foto: TV Lotel

Akteri su se odužili na najlepši način, očekivanom i visokom pobedom 14 : 2. Prijatno veče pobedom je otvorio najlakši takmičar Nikola Boljkovac. Besprekorno spreman, vodio je borbu sigurno, zadavao udarce, a retko primao, bio bolji sve tri runde i više nego zasluženo slavio.

– Zahvalan sam publici koja je došla u velikom broju i podržala nas. Dao sam sve od sebe. Ovo je impuls za još jači rad i nove pobede – zadovoljno je istakao Nikola Boljkovac.

Uspešan pobedonosni pohod nastavio je Miloš Janković. Dominantan u sve tri runde, potvrdio je da je u sve boljoj formi. Potom je Sebastijan Šaćiri teškom mukom izborio dva poena protiv nešto višeg rivala.

Lako nije bilo ni Vojinu Vujoševiću, međutim, jednoglasnom odlukom sudija je zabeležio pobedu.

– Retko sam se sastajao sa levorukim protivnicima, koji daju jak otpor i fajteri su. U prvoj rundi se nisam dobro pronašao, ali zadovoljan sam – objašnjava talentovani Vojin Vujošević razloge težine svog posla.

Zatim, u istinskom šlageru meča dvanaesti poen doneo je Luka Šumarac i to protiv nekadašnjeg omladinskog prvaka Nikole Jovanovića. Bio je to žestok dvoboj sa dosta razmenjenih udaraca, gde je odlukom sudija pobeda 2 : 1 pripala Lozničaninu.

– Verovao sam u sebe, ali sam imao i respekt prema protivniku, koji je iskusniji od mene. Dao sam sve od sebe i uz pomoć publike sa punih tribina došao do pobede. Navijači su fenomenalni, retkost je boksovati pred toliko gledalaca. Zahvalan sam Loznici – izneo je svoje utiske Luka Šumarac o briljantnom prvom nastupu pred probirljivom lozničkom publikom.

Potom se dogodilo veliko iznenađenje. Najnovije pojačanje Marko Nikolić, sa zavidnom profesionalnom karijerom pretrpeo je poraz. Stefan Šarančić bio je spremniji i zasluženo slavio. U teškoj kategoriji Petar Prokić sigurnim nastupom zaokružio je na lep način prijatnu boksersku priču. Bila je to poslednja borba jer je superteškaš osvojio poene bez borbe.

RAPSODIJA U HRAMU BOKSA

– Već treće kolo potvrdilo je da liga ima perspektivu. Na Lagatoru kvalitetan boks, puna hala, dobra atmosfera, publika na nivou, sve kako priliči Loznici. Boks se vraća u Srbiju na velika vrata, tek će biti dobrih mečeva kao na ovom derbiju. Lagator je hram boksa, drago mi je da je bilo puno zadovoljnih ljudi. Verujem i dalje u veliku posvećenost i da će biti puna sala dece koja treniraju. Loznička škola boksa dobila je donaciju BSS u vidu rekvizita. Ubeđen sam da će kroz nekoliko godina prvi tim činiti većina boksera rođenih Lozničana – istakao je vidno zadovoljan Nenad Borovčanin, predsednik BS Srbije, nekadašnji loznički as u ringu.