Završen konkurs lokalne samouprave za razvoj ženskog inovativnog preduzetništva: ODOBRENO DESET PROJEKATA

Ugovori između lokalne samouprave i deset vlasnica registrovanih preduzeća i privrednih društava iz Loznice potpisani u Gradskoj upravi Loznice. Ciljevi grada da ima bolju bazu podataka o svim ženama preduzetnicama i da ih podrži u aktivnostima.

165
Ljubinko Đokić: Završen konkurs lokalne samouprave za razvoj ženskog inovativnog preduzetništva ODOBRENO DESET PROJEKATA
Ljubinko Đokić. Foto: Lotel Media Group

Konkursom grada Loznice za razvoj ženskog inovativnog preduzetništva, za koji je sredstva opredelio Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, obezbeđeno je finansiranje deset projekata ovdašnjih privrednica iz različitih oblasti poslovanja.

Ugovori između lokalne samouprave i deset vlasnica registrovanih preduzeća i privrednih društava iz Loznice potpisani su u Gradskoj upravi (GU), čime im je za projekte odobreno pojedinačno do 300.000 dinara bespovratnih sredstava.

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić tom prilikom je rekao da se na raspisani konkurs javila 61 učesnica, od kojih je deset imalo neispravnu dokumentaciju.

– Cilj ovog projekta je ekonomsko osnaživanje ženskog preduzetništva i usavršavanje njihove proizvodnje, a ciljevi grada su da imamo bolju bazu podataka o svim ženama preduzetnicama i da ih podržimo u aktivnostima kako bi njihova mala preduzeća postala srednja ili velika – naglasio je Đokić.

Načelnik Odeljenja za privredu i lokalni ekonomsmki razvoj u GU Jovan Miladinović istakao je da je Gradsko veće ranije, na predlog gradonačelnika Vidoja Petrovića, donelo Pravilnik po kojem su se raspoređivala sredstva ovog konkursa.

– Projekti su bili iz različitih oblasti: za proizvodnju u tekstilnoj industriji, za ručnu izradu prediva i tkanja, iz zdravstvene i farmaceutske proizvodnje, za unapređenje poljoprivrednih proizvoda i drugih delatnosti – naveo je Miladinović.

Realizacija ovog programa će trajati do kraja 2019. godine.