Rekonstrukcija škola

100
osnovna-skola-vera-blagojevic-banja-koviljaca

U Programu modernizacije škola Ministarstva prosvete, grad Loznica je dobio sredstva za rekonstrukciju tri škole, OŠ „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, OŠ „Sveti Sava“, izdvojeno odeljenje u Kozjaku i OŠ „Vuk Karadžić“ u Lipnici.

Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika rekao je da je prva škola koja je dobila sredstva Ministarstva, OŠ „Vera Blagojević“ iz Banje Koviljače u iznosu od 26,5 miliona dinara.

– Ta sredstva su upotrebljena za završetak poslednje faze sportske hale u Banji Koviljači. Druga škola koja je dobila sredstva je OŠ „Sveti Sava“, izdvojeno odeljenje u Kozjaku u iznosu od 3,8 miliona i biće upotrebljena za potpunu rekonstrukciju unutrašnjeg dela ove škole. Radovi u OŠ „Vuk Karadžić“ u Lipnici obuhvataju dogradnju hola u sklopu postojećeg objekta. Vrednost radova je blizu 6 miliona dinara. Novcem za ove tri škole u okviru Programa modernizacije, Ministarstvo je izdvojilo i dodatna sredstva za nabavku sportske opreme za fiskulturne sale u školi u Banji Koviljači i srednjoj školi „Sveti Sava“ u Loznici, odnosno medicinskoj školi, istakao je Đokić.- Kada saberemo taj novac i novac koji je dat za rekonstrukcije ove tri škole dobijamo iznos od preko 36 miliona dinara ili oko 300.000,00 evra. Zahvaljujemo se Vladi Srbije na svemu ovome što je učinila za naš grad, završio je pomoćnik gradonačelnika.

Dok se radovi ne završe, nastava za 50 učenika izdvojenog odeljenja u Kozjaku, odvija se u matičnoj školi u Lipničkom Šoru.