IZGRADNJA BRZOG PUTA RUMA – ŠABAC – LOZNICA: Azerbejdžan daje kredit od 210 mil EUR

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, kao i o izgradnji obilaznice oko Beograda.

2388
Azerbejdžan daje kredit od 210 mil EUR za izgradnju brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica?

„Izgradnja brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica jedan je od najvažnijih projekata koje započinjemo i zadovoljstvo nam je što ćemo sa našim azerbejdžanskim partnerima krenuti u pregovore o finansiranju ovog projekta. Najpre da potpišemo komercijalni, a potom i ugovor o finansiranju“, izjavila je Mihajlovićeva.

Ambasador Hasanov istakao je da je Azerbejdžan spreman da izdvoji 210 miliona evra kredita za realizaciju projekta, te da dve strane treba u najskorijem roku da dogovore detalje finansiranja.

Mihajlović je rekla i da je za Srbiju od velike važnosti da se obilaznica oko Beograda završi i da očekuje da azerbejdžanska kompanija Azvirt bude partner u realizaciji ovog projekta.

„Azvirt se pokazao kao dobar i pouzdan partner na izgradnji deonice Koridora 11 od LJiga do Preljine. Nema razloga da u budućnosti ne nastavimo u istom smeru. Tu pre svega mislim na izgradnju beogradske obilaznice, kao i saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica“, rekla je Mihajlović.