DOBITNICI PRIZNANJA GRADA LOZNICE: Povelja kompaniji „Neli“

Za 11 godina postojanja Kompanija „Neli“ izrasla u prepoznatljivu firmu koja plasira više od 90 artikala na domaće i inostrano tržište. Prošle godine otvorena nova fabrika čokolade „Nelina“ i ostvarena saradnja sa ruskom firmom „H5“, prema kojoj je usmeren najveći deo izvoza.

152
dobitnici-priznanja-grada-loznice-povelja-kompaniji-neli
Sa uručenja priznanja grada - Mitar Obradović i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović. Foto: TV Lotel

Kompanija konditorskih proizvoda „Neli“ u Loznici nagrađena je Poveljom grada Loznice za doprinos koji je upošljavanjem novih 250 radnika i proširenjem svojih proizvodnih kapaciteta pružila razvoju i unapređenju Loznice, a najviše gradsko priznanje direktoru kompanije Mitru Obradoviću uručeno je na svečanoj akademiji posvećenoj Danu grada, koja je održana 16. juna.

Kompanija „Neli“ osnovana je 2007. godine i od male proizvodne porodične celine izrasla je u prepoznatljivu kompaniju koja svoje proizvode (više od 90 artikala) plasira na domaće i inostrano tržište u više od 15 zemalja Evropske unije.

– Ovo priznanje je potvrda da kompanija može da napreduje i da se razvija upošljavanjem novih radnika i proizvodnjom novih artikala – rekao je Obradović za „Loznički nedeljnik“ i dodao da je zahvalan gradu što je upravo njegova kompanija izabrana za dobitnika ovog značajnog priznanja.

Istakao je da je prošle godine u cilju stvaranja novog brenda otvorena nova fabrika čokolade „Nelina“, koja proizvodi 40 artikala, što je značajno za proširenje ponude preduzeća i za otvaranje novih tržišta, kao i da je planirano da se nastavi sa proizvodnjom novih čoko-barova.

– Ostvarili smo saradnju sa ruskom firmom „H5“, koja poseduje 11.000 marketa, gde izvozimo najveći deo naših proizvoda zbog čega smo povećali proizvodnju i ona je u prvih pet meseci ove godine veća za 60 odsto u odnosu na prethodni period. Očekujemo da će se taj procenat do kraja godine znatno uvećati, jer se i prodaja uvećava pred kraj godine, a naročito u periodu od septembra do decembra – naglasio je Obradović.

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.