POSLEDNJE DODATO

LOZNICA: Jačanje turističkih potencijala

Ulaganja u putnu infrastrukturu prema turističkim mestima, posebno Banji Koviljači i prilagođavanje planskih akata u cilju stvaranja boljih uslova za nove investitore na tim područjima – osmišljen doprinos unapređenju turizma. Efikasan rad javnih preduzeća i komunalne službe na održavanju prirodnih potencijala predstavlja deo redovne aktivnosti gradske vlasti na jačanju turističke ponude lozničkog kraja.

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U LOZNICI: Najviše interesovanja za MINT i ADIENT

Loznički Sajam zapošljavanja okupio bitne aktere, prvenstveno poslodavce i tražioce zaposlenja, koji su u međusobnom direktnom kontaktu imali priliku da se predstave jedni drugima. Dolazak stranih investitora na lokalno tržište rada biće značajan faktor i zamajac privrednog razvoja Loznice i okolnih opština.

SUSRET SA JANKOM VUJINOVIĆEM: „Rado se vraćam u rodni kraj!“

Istaknuti književnik Janko Vujinović objavio dve nove knjige, zbirku pesama „Raspuklina tragovi“ i zbornik radova pod nazivom „Unutrašnje putovanje Janka Vujinovića“. Premijerno predstavljanje zbornika bilo u Biblioteci Vukovog zavičaja u Loznici, a predstoje promocije u Tronoši, Tršiću i u Beogradu.

Bez produžetka grejne sezone u Loznici

Na osnovu opredeljenja učesnika ankete koja je sprovedena među korisnicima, i pored nebično niskih prolećnih temperatura, sezona daljinskog grejanja na teritoriji grada Loznice neće biti produžena.

POLJOPRIVREDA: O tehnološkim novinama u stočarstvu

Dosadašnji rad na selekciji u našoj zemlji nije ostvario željene rezultate i zato se javila potreba za promenom. Kvalitetan genetski materijal preduslov je za efikasnu proizvodnju mleka, a genomskom selekcijom veoma brzo dolazimo do željenih rezultata.
Pijaća voda u Loznici HIGIJENSKI ISPRAVNA i VRHUNSKOG KVALITETA

Pijaća voda u Loznici HIGIJENSKI ISPRAVNA i VRHUNSKOG KVALITETA

Lozničani koriste jednu od najboljih voda za piće u zemlji, sudeći prema rezultatima redovnih višestrukih mesečnih fizičko-hemijskih i mikrobioloških analiza na oko 216 uzoraka, koje se odvijaju na dva nivoa: u laboratorijama „Vodovoda“ i Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.
Genije iz Loznice primljen na TRI PRESTIŽNA SVETSKA UNIVERZITETA

Genije iz Loznice primljen na TRI PRESTIŽNA SVETSKA UNIVERZITETA

Dimitrije Pavlov (18) iz Loznice sa lakoćom rešava neke od najtežih zadataka iz fizike ili matematike, kao što je Šredingerova jednačina. Međutim, sada se suočio sa jednim od najtežih zadataka u životu, koji univerzitet da upiše pošto je primljen na Harvard, Kembridž i Prinston!
Bolje snabdevanje strujom u Loznici i okolini

Bolje snabdevanje strujom u Loznici i okolini

U Loznici i tri susedne opštine u toku su radovi na obnovi niskonaponske mreže. Posle višegodišnjih problema meštani će konačno dobiti bolje snabdevanje strujom.
Đaci čuvaju loznička sela

Đaci čuvaju sela

Nadležni odlučili da sačuvaju postojeću mrežu škola. Da li će privredni preporod podići i natalitet
KOŠEVI ZA BOLESNU DEVOJČICU: Humanitarni turnir u basketu tri na tri

KOŠEVI ZA BOLESNU DEVOJČICU: Humanitarni turnir u basketu tri na tri

Za lečenje četvorogodišnje Zorice Dragojlović koja boluje od spinalne mišićne atrofije na terenu lozničke Gimnazije ‘’Vuk Karadžić’’ danas je odigran humanitarni turnir u basketu tri na tri u organizaciji Žozi junajteda.